pinterest

De voordelen van een keuken op maat

Eindelijk! Je hebt dat ene huis gekocht waar je al lang van droomde. Veel kamers, ruime maar toch sfeervolle woonkamer, en niet te vergeten die prachtige tuin. Maar 1 ding valt toch wel wat tegen: de keukenruimte is prachtig, maar de keuken zelf past absoluut niet in jouw ideale plaatje. Maar hoe vind je nou een keuken die je wel mooi vind, maar die dan ook weer precies de maten heeft van de ruimte waar die moet komen te staan? Die kun je laten maken! Een keuken op maat bij Interieurbouw de Jong brengt verschillende voordelen met zich mee. Welke voordelen dat zijn zul je hier hieronder lezen.

Jouw eigen stijl

Als je jouw keuken op maat laat maken, kun je geheel zelf de stijl van deze keuken bepalen. Doordat je zelf de stijl bepaalt, creëer je een keuken die helemaal bij de inrichting van jouw huis past, waardoor het hele plaatje echt compleet wordt. Ook bepaal je de efficiëntie van je keuken helemaal zelf. In tegenstelling tot een kant-en-klare keuken, kun je nu zelf bepalen waar jij zou willen dat de koelkast komt, wat jij de meest fijne plek vind om op het (gas)fornuis te kunnen werken en wat jij een handige plek vind om de meest lekkere baksels uit de oven te halen.

Keukenapparatuur

Wanneer je een kant-en-klare keuken uit de showroom koopt, zit je in de meeste gevallen vast aan een X aantal apparaten. Dit is niet het geval bij een keuken op maat. Bij een keuken die je op maat laat maken ben je geheel vrij in het kiezen welke apparatuur je denkt nodig te hebben in de je keuken en hoeveel je hiervan in je keuken wilt plaatsen. De echte bakkers onder ons dromen ervan om meerdere ovens in de keuken te hebben, de chefkoks van een groot en uitgebreid gasfornuis en de culinaire wijndrinkers zwijmelen weg bij het idee dat ze een wijnkast koeler met een glazen deur in hun keuken hebben. Ook kun je met een op maat gemaakte keuken ervoor kiezen welke uitvoering en welk merk apparaten je in jouw keuken wilt plaatsen. 

Duurzaamheid

Een kant-en-klare keuken is voor de korte termijn prima, maar wanneer je naar de langere termijn kijkt zullen op maat gemaakte keukens een betere keuze zijn. Een op zelf ontworpen keuken kun je namelijk helemaal aanpassen op wat jouw toekomst je gaat brengen. Denk je bijvoorbeeld eraan om kinderen te krijgen in de nabije toekomst? Dan kun je je keuken hierop aanpassen door bijvoorbeeld de knoppen van het fornuis minder toegankelijk te maken, of het aanrecht op een bepaalde hoogte dat ze er niet makkelijk op zouden kunnen klimmen. Of gaan er misschien juist kinderen uit het huis? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een andere indeling van de keuken te ontwerpen omdat je nu voor minder mensen hoeft te koken in de avond. Een op maat gemaakte keuken kan helemaal worden aangepast aan hoe jouw toekomstbeeld eruitziet.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen