pinterest
3 tips bij het renoveren van je keuken

3 tips bij het renoveren van je keuken

De keuken is een ruimte in huis waar je dagelijks komt. ‘s Ochtends voor het ontbijt en in de avond om een overheerlijke maaltijd klaar te maken. Een keuken kun je ook helemaal afstemmen op de rest van de inrichting van je huis. Door wisselende trends op het gebied van wonen en inrichting, is misschien na een aantal jaar je keuken aan vervanging toe. Het kan zijn dat niet alles meer in goede staat is, dat je keuken ouderwets is of dat je er simpelweg op uitgekeken bent. Dan is het tijd om je keuken een upgrade te geven. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het renoveren van je keuken.

Niet alles hoeft weg tijdens het renoveren

Een keuken renoveren betekent niet direct dat je de hele keuken eruit hoeft te halen om vervolgens een compleet nieuwe keuken te installeren. Wees vooral selectief in de dingen die je gaat veranderen. Soms kan het vervangen van de kastdeurtjes al veel verandering brengen. Het vernieuwen van het keukenblad of een likje verf hier en daar zijn ook prima opties. Kost veel minder tijd en geld, en bespaart je een hoop moeite.

Kies voor goede apparatuur in je keuken

Heb je een keuken met inbouwapparatuur zoals een magnetron, oven of vaatwasser, bekijk dan goed alle opties. Deze apparatuur is vaak in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen en ze zullen niet allemaal even goed bij de stijl van jouw nieuwe keuken passen. Denk dus eerst na over de stijl in je nieuwe keuken, voordat je een keuze maakt voor nieuwe inbouwapparatuur.

Blijf je budget in de gaten houden

Een keuken renoveren is een klus die kosten met zich meebrengt. Maak daarom vooraf een duidelijke begroting van het budget wat jij voor ogen hebt. Vervolgens kun je met dat budget in het achterhoofd gaan kijken wat de opties zijn om je keuken te renoveren. Niets is zo vervelend om in een keuken te staan die nog maar half af is en er achter te komen dat je budget op is. Een goed alternatief is om gebruik maken van een financiering. Zo kun je bij een geldverstrekker een bedrag lenen om jouw keuken mee te renoveren. Geen weggegooid geld, want als het goed is gaat de waarde van je woning door deze renovatie ook omhoog. Online kun je op veel plekken een lening vergelijken, om te kijken welke manier van financieren het beste bij jou past. Een goede vergelijking maken zorgt ervoor dat je niet onnodig te veel betaalt voor je lening!

Misschien wel de belangrijkste tip bewaren we voor het laatst. Werk vooral met een goed en doordacht plan. Hoe beter het vooraf in je hoofd zit, hoe beter de uitwerking zal zijn. Halverwege nieuwe dingen bedenken werkt vaak averechts, en komt het eindresultaat niet ten goede. Vooraf maak je het hele plan, en zodra je er helemaal achter staan, ga je aan de slag. Op die manier is de kans het grootst dat jij binnenkort in je droomkeuken staat te koken.

Meer inspiratie voor het renoveren van je keuken vind je hier

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen