pinterest
3x wat er in 2019 onmisbaar is in huis

3x wat er in 2019 onmisbaar is in huis

Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden en kansen. Welke goede voornemens heb jij dit jaar gemaakt? Misschien wordt het tijd om te klussen in huis, dan werk je die oliebollen er zo weer vanaf! Hier zijn drie verbeteringen in huis waar je in 2019 (en lang daarna!) veel plezier aan zult beleven. En als je wilt kun je het werk natuurlijk ook uitbesteden, met uitgestrekte benen op de bank terwijl je het laatste restje champagne meester maakt.

Isolatie

De woning isoleren is een investering die jaar in, jaar uit voordeel oplevert. Niet alleen ben je verlost van vervelende tocht in huis, met de energie die je bespaart heb je de investering er snel weer uit. Naast thermische isolatie kun je ook direct voor akoestische isolatie zorgen wanneer je kiest voor het juiste isolatiemateriaal.

  • Thermische isolatie: Dit is de meest besproken vorm van isolatie. Hiermee zorg je dat de kou in de winter buiten blijft, en de warmte binnen. In de zomer houd je juist de hitte buiten en blijft de woning aangenaam koel. Je kunt de gehele woning isoleren, maar begin op zolder of bij het dak. Warmte stijgt namelijk op, het grootste voordeel behaal je met dakisolatie.
  • Akoestische isolatie: Als je toch aan de slag gaat met jouw huis isoleren, kun je ook direct rekening houden met akoestische isolatie. Zo heb je geen last meer van de buren, en zij ook niet van jouw thuisbioscoop of die drummer-in-opleiding. Niet alle thermische isolatiematerialen zijn even goed op het gebied van akoestische demping, vraag na wat de mogelijkheden zijn voor je aan de slag gaat.

Natuurlijke isolatiematerialen

Naast de bekende kunststoffen waaronder piepschuim platen en ingespoten korrels, zijn er tegenwoordig ook effectieve isolatiematerialen die zeer duurzaam zijn. Denk aan wol van hergebruikt papier dat niet brandbaar is, ook vlas of hennep zijn populaire alternatieven. Hoewel sommige materialen bij aanschaf wat duurder kunnen uitvallen, ligt de levensduur hoog en hebben deze materialen vaak ook goede ademende eigenschappen om ophopend vocht tegen te gaan.

Gordijnen met een motor

Hiermee bedoelen we geen lappen stof die op een Harley door de straten scheuren, maar elektrische raambekleding die opent en sluit zonder je handen te gebruiken. Dit heeft voordelen voor zowel de bewoners als voor de gordijnen. Je voorkomt vieze handjes van de kids (of van jezelf) op de luxe gordijnstof, je hoeft niet op te staan wanneer het begint te schemeren, en voor mensen die wegens ouderdom of beperking moeite hebben met rolgordijnen bedienen biedt smart home raambekleding echt een uitkomst.

Hoe werkt elektrische raambekleding?

Afhankelijk van het type raamdecoratie verschilt de apparatuur een klein beetje, maar in de basis wordt er een motor in de gordijnrails geplaatst die de raamdecoratie kan openen en sluiten. Dit werkt met name heel goed met rolgordijnen, maar het is ook zeker mogelijk met horizontaal schuivende gordijnen.

Raamdecoratie in iedere ruimte

Je bent niet beperkt tot de gordijnen in de huiskamer, je kunt van de kelder (als je daar een venster hebt) tot aan de zolder toe automatische gordijnen hangen. Ook voor kantelramen bijvoorbeeld, daar heb je dan wel een geleiding voor nodig. Voor op de slaapkamer of kinderkamer adviseren we een fluisterstille motor te installeren. Je kunt met de afstandsbediening of een app op je smartphone de raamdecoratie overal in huis bedienen en zelfs buiten de woning. Met sensoren die lichtgevoelig zijn kun je zelfs de elektrische raambekleding helemaal autonoom laten functioneren.

Beveiliging

Je wilt uiteraard niet dat dieven jouw nieuwe gordijnrails of isolatieplaten meenemen, en trouwens ook niet de spullen die al in huis hebt. Dus wordt het in 2019 ook tijd voor beveiliging in en rond de woning. Hier zijn enkele tips om ieder huis snel veiliger te maken.

Beveiliging buiten de woning

Begin met veiligheidssloten voor alle deuren en anti-inbraakstrips. Vergeet ook niet de ramen te beveiligen, dat is vaak een zwakke plek. Verlichting rond de woning en met name bij de deuren is zeker aan te bevelen, gebruik LED lampen die waterdicht zijn en uitgerust zijn met een bewegingssensor. Met een draadloze IP camera kun je de situatie in de gaten houden, ook wanneer je niet thuis bent.

Beveiliging in de woning

Aan de binnenzijde van de woning kun je denken aan slimme verlichting waarmee je in combinatie met de elektrische raambekleding het huis bewoond laat lijken, zelfs wanneer je op vakantie bent. Naast inbraakwerende maatregelen kun je ook denken aan rookmelders die via het thuisnetwerk over de luidsprekers een signaal afgeven, of via slimme verlichting.

Met deze drie oplossingen maak je de woning warmer, comfortabeler en veiliger dan ooit tevoren!

Foto3x wat er in 2019 onmisbaar is in huis

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen