pinterest
De keuken

De keuken

Keukens in woningen worden professioneel ingedeeld in werkzones. De horeca kent deze begrippen al langer en het geeft een werkproces aan. Het spoelen, voorbereiden en koken, bevoorraden en opbergen. Het waarborgt een prettige manier van koken en werken in de keuken.

Functie

De functionaliteit bij het inrichten van een nieuwe keuken is dus van belang. Vroeger was de keuken gebaseerd op de werkdriehoek fornuis, koelkast en werkblad. Nu zijn er niet alleen meer apparaten en geavanceerde keukenmachines, maar willen we meer doen dan koken alleen. Een eet- en ontmoetingsplek bijvoorbeeld. Veel keukens hebben door de plaatsing van een eiland een uitstekend werkblad wat als tafel kan dienen. In veel huizen zijn keuken en woonkamer één ruimte en de plek waar wij overdag de meeste tijd doorbrengen. 

Stijl

Dat de keuken professioneel wordt ingericht betekent geen breuk met gezelligheid of design. Het materiaal van de keuken bepaalt de sfeer van de keuken. Een houten eiken keuken straalt een andere sfeer dan de industriele keuken met roestvrij stalen fronten en een betonnen werkblad. Dit geldt ook voor het keukenmeubilair zoals een tafel en bijpassende stoelen. Eetkamer meubilair is er in elke stijl en prijsklasse. Kwaliteit betekent evenwel comfort en duurzaamheid. De tafel en stoelen worden elke dag intensief gebruikt en moeten tegen een stootje kunnen.

FotoDe keuken

Accessoires

Keukenaccessoires geven een keuken een eigen persoonlijke look. Met een mooie collectie keukengerei en keukentextiel zoals bijzondere potten, pannen, broodtrommels, theedoeken, kookwekkers en afvalbakken. Originele producten van Alessi, VIPP zijn blijvende designklassiekers. Houdbare producten mogen ook gezien worden; fruit, kruiden, flessen wijn en vinaigre en verschillende bakoliën. Olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding.

Aan de keukentafel worden de meeste beslissingen genomen in het gezin. Het is niet voor niets dat de gemeente ‘keukentafelgesprekken’ heeft ingevoerd. De belangrijkste plek van het huis.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen