pinterest
De slimme verlichting van IKEA

De slimme verlichting van IKEA

Nieuw van IKEA is de Smart Lighting collectie. Deze collectie met ledlampen, lichtpanelen en -deuren maken het huis slimmer als het gaat om het dimmen en schakelen van warm naar koud licht. Het woonwarenhuis neemt hiermee - in navolging van de Wireless Charging collectie - de volgende stap in het verwerken van technologie in woonoplossingen, oftewel Home Smart. De slimme verlichting wordt naar verwachting in april 2017 in Nederland geïntroduceerd.

De nieuwe home smart innovation

Licht maakt ons wakker, geeft ons energie en laat ons dromen. Het is van belang voor een veilig, gezond en prettig leven thuis. Kleine veranderingen in de verlichting thuis kunnen veel invloed hebben op ons welzijn en zelfs op ons mentale gestel. Onderzoek toont aan dat er een groot verschil is tussen koude en warme verlichting. Zo is koud licht beter om bij te leren en kom je bij warm licht eerder tot rust.

"goede verlichting is ontzettend belangrijk voor een prettig, gezond en veilig leven thuis"

“Meestal verwissel je een lamp pas als deze stuk is”, vertelt Lisen Wirén, Country Sustainability Manager, IKEA Nederland. “Maar goede verlichting is ontzettend belangrijk voor een prettig, gezond en veilig leven thuis. Uit onze klantonderzoeken blijkt dat veel mensen het licht willen aanpassen aan waar zij op dat moment mee bezig zijn. Slimme verlichting laat je het licht creëren dat bij je past, op een innovatieve en eenvoudige manier.”

Eenvoudig dimmen en schakelen

FotoDe slimme verlichting van IKEA

De Smart Lighting collectie bestaat uit TRÅDFRI ledlampen en afstandsbediening, FLOALT lichtpanelen en SURTE en JORMLIEN deuren met geïntegreerde verlichting voor BESTÅ opbergkasten en METOD keukenkastjes. Het zijn kant-en-klare oplossingen, waarbij geen extra stekkers of elektriciens nodig zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is je lamp vervangen door een TRÅDFRI ledlamp. De technologie voor het dimmen of schakelen tussen verschillende kleuren licht is in de ledlamp zelf verwerkt. De TRÅDFRI ledlamp past in iedere standaard fitting, zelfs die van zeer oude lampen. Met de TRÅDFRI afstandsbediening kan je tien lichtbronnen tegelijkertijd bedienen.

Home Smart

De lancering van de Smart Lighting collectie is de eerste stap van IKEA in slimme verlichting en de tweede stap in Home Smart innovaties. Onder deze noemer lanceerde het woonwarenhuis vorig jaar een baanbrekende collectie voor het draadloos opladen van smartphones. IKEA ziet toekomst in het verwerken van technologie in vooruitstrevende woonoplossingen die het huis ‘smart’ maken. In de komende jaren zal het woonwarenhuis meer Home Smart innovaties introduceren.

FotoDe slimme verlichting van IKEA

FotoDe slimme verlichting van IKEA

FotoDe slimme verlichting van IKEA

FotoDe slimme verlichting van IKEA

FotoDe slimme verlichting van IKEA

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen