pinterest
De woontrends van nu en volgend jaar!

De woontrends van nu en volgend jaar!

MADE heeft de best verkochte woonproducten van 2018 onthuld en doet dat met nadruk op de design trends van 2018. Wat zijn ze mooi! Bovendien hebben ze hun voorspellingen voor de designtrends voor aankomend jaar bekend gemaakt. We zetten het voor je op een rij.

2018 Woontrends

FotoDe woontrends van nu en volgend jaar!

Nadat fluweel in 2017 al een favoriet was in de mode- en meubelindustrie, is het een favoriet gebleven in 2018 bij designliefhebbers. De Scott 3-zitsbank in donkergroen fluweel, met zijn strakke silhouet met opvallende details in de kussens voor een statement look, was een bestseller in elke maand van het afgelopen jaar.

FotoDe woontrends van nu en volgend jaar!

In de tweede helft van het jaar deed fluweel ook zijn intrede bij de bestsellers voor andere ruimtes. De nieuwe Julius collectie van MADE was een groot succes. De zachtroze gordijnen en kussens bleken een gemakkelijke manier om de roze- en fluwelen trend op een stijlvolle manier te introduceren in elk interieur.

FotoDe woontrends van nu en volgend jaar!

Industrieel

In de hal zagen we de industriële trend steeds meer terugkomen in verschillende designs, met name de Layne kapstok van mangohout en zwarte details met een MADE’s school-house ontwerp deed het erg goed.

FotoDe woontrends van nu en volgend jaar!

Ruth Wassermann, Design Director vertelt: in 2019 blijft de industriële trend een belangrijke rol spelen binnen de designs. Dit door gebruik te maken van materialen zoals licht en donker massief mangohout en metallics in verschillende afwerkingen. Ook zullen we kleur gaan toevoegen aan industriële looks voor in de zomer door te refereren aan internationale inspiratie uit Mexico.”

MADE zag de vraag naar beton geïnspireerde interieurs in 2018 steeds groter worden

FotoDe woontrends van nu en volgend jaar!

Beton‹ was oorspronkelijk een onderdeel van het buitenleven, maar MADE zag de vraag naar beton geïnspireerde interieurs in 2018 steeds groter worden. De Boone eettafel stond meer dan driekwart van het jaar in de top drie van de keuken sector. De strakke lijnen en de matte afwerking hebben de tafel ook populair gemaakt onder de influencers en bloggers.

Work in Walnut

FotoDe woontrends van nu en volgend jaar!

Voor kantoormeubilair houden MADE-fans zich vast aan een meer traditionele look, zoals de Darcey- en Paco bureau’s in walnoot. Het Darcey-bureau is ontworpen door Steuart Padwick, hij combineert een stoer walnoot houten bovenkant met sierlijke slanke poten. Een populaire keuze onder onze interieurbloggers en perfect om een insta-waardig kantoor te creëren.

In 2018 werd messing bekroond tot de favoriet onder de design-lovers en stootte koper van de troon af. Het gehele jaar door verscheen MADE’s Alana collectie in geborsteld messing in de top van de bestsellerlijst in de categorieën meubels en accessoires. We zien nu een langzame omslag in de metalen afwerkingen van koper en messing voegt Ruth Wassermann toe, Design Director bij MADE, in 2019 kun je meer donker grijze nikkel afwerkingen verwachten waaronder roestvrij staal in koelere tinten."


5 X Trend Voorspellingen voor 2019

Wat kunnen we op het gebied van wonen en meubels verwachten in het nieuwe jaar? MADE doet de volgende vijf voorspellingen

#1 Minimalisme uit de 90's met een twist van grunge

“Bij MADE.COM zullen we 90’s minimalistisch geinspireerde ontwerpen in een modern jasje gaan steken, door gebruik te gaan maken van licht hout, gestroomlijnde weeftechnieken en lineaire meubelontwerpen. Ook gaan we gelaagde texturen in textiel gebruiken en voegen we een up to date grunge-smaak met tartan toe aan woon- en eetkamer design.” - Ruth Wassermann, Design Director bij MADE.COM.

#2 Natuursteen & Kristal

Kristal is steeds meer geliefd in de Britse en Europese interieur scène. In het algemeen blijft natuursteen erg geliefd en daarom kijken we bij MADE naar verschillende natuurlijke tinten van steen en agaat om deze door te gaan voeren in het najaar van 2019. Grote designontwerpers in New York en Tokio maken al veel gebruik van kristal, houtskool en natuursteen en deze trend zal hier ook een grote rol gaan spelen het aankomende jaar.”  Ruth Wassermann, Design Director bij MADE.COM.

#3 Stoffen

"In stoffering zal er een nieuwe trend zijn in gestructureerde stoffen, en dan met namecorduroy,"LaureGrezard,SeniorDesigner bij MADE.COM. “We zullen steeds vaker in het nieuwe jaar ruit structuren en patronen zien in de afwerking van meubels, producten en textiel.  Rowena Edwards, Designer bij MADE.COM.

#4 Ecologische materialen en recycling

Er zal veel aandacht besteed worden aan en belangstelling zijn voor recycling en upcycling. Aan veel nieuwe materialen kun je zien dat ze zijn gemaakt van 'tweedehands' plastic door kleurverschillen, zoals bij terrazzo. Laure Grezard, Senior Designer bij MADE.COM “We zien veel ontwikkeling van ecologische materialen, veel onderzoek naar bio-materialen, composieten, gerecycled textiel gemaakt van bamboe en naar duurzame processen zoals biologisch katoen.​ ” - Ruth Wassermann, Design Director.

#5 Holistische Wellness

“Op conceptueel niveau beginnen mensen steeds meer na te denken over de link tussen technologie en ons leven. Hoe biologie mixt met technologie, hoe globalisering en lokalisatie zij aan zij kunnen leven en wat er gebeurt als de technologie het begeeft. Mensen denken na over het geheel en hoe we balans en verbinding met de natuur kunnen bereiken in onze drukke stedelijke levens.” - Ruth Wassermann, Design Director

Het gaat in ieder geval weer een bijzonder mooi woonjaar worden!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen