pinterest
Interieurinspiratie! Design en kleur van het jaar 2023

Interieurinspiratie! Design en kleur van het jaar 2023

In het najaar kondigt de bekende Britse behang- en verfspecialist Graham & Brown altijd het design en de kleur van het jaar voor het interieur aan. De in-house designstudio heeft ervoor gekozen om lang vergeten stukken uit het Graham & Brown-archief leven en kleur te geven, met de nadruk op recycling en verjonging. Helemaal in het teken van deze tijd! In dit artikel lees je niet alleen over het ontwerp en de kleur van het jaar, maar krijg je ook stylingtips om de nieuwe kleuren te gebruiken in je interieur.

Ontwerp van het jaar

Het ontwerp van het jaar Florenzia Dusk, is een aanpassing van een historisch ontwerp van Graham & Brown. Er wordt kleur en leven gegeven aan een oud ontwerp, welke opnieuw is bewerkt met texturen en een losse handgeschilderde afwerking. Zo wordt een meer ontspannen, doorleefde stijl met een unieke twist gecreëerd. De kleuren zijn vriendelijk, waardoor een neutraal design ontstaat dat ook gedurfd en creatief kan zijn. De donkere navy-tinten geven diepte aan het ontwerp, terwijl het gebruik van gouden en roestachtige tinten een speels kleuraccent toevoegt.

FotoInterieurinspiratie! Design en kleur van het jaar 2023

Florenzia is verkrijgbaar in drie andere kleurvarianten, naast Dusk is er de levendige Botanico, de diepe Nightshade en de weelderige Terrazzo. Florenzia is in alle kleurvarianten verkrijgbaar als behang en als fotobehang op maat. Binnenkort zal ook de stofcollectie zoals beddengoed, kussens en gordijnen in Nederland verkrijgbaar zijn.

Kleur van het jaar

Als aanvulling op het ontwerp van Florenzia Dusk, kondigt Graham & Brown de kleur van het jaar 2023 aan: Alizarin. Een diepe en stemmige, maar verfrissend warme kastanjebruin tint, de kleur van het jaar 2023 is zorgvuldig samengesteld om een uitnodigende leefruimte te creëren.

FotoInterieurinspiratie! Design en kleur van het jaar 2023

Alizarin is een liefdevolle tint, donker genoeg om kleur en diepte in een ruimte te brengen, maar tegelijkertijd is het ook een opbeurende en inspirerende tint die een leuk alternatief is voor de grijze en beige tinten.  Het kan worden gebruikt in kleine ruimtes om een cocooning effect te creëren of in grotere kamers om de ruimte om te toveren in een weelderig verblijf.

Stylingtips

Paula Taylor, Head Stylist, deelt haar stylingtips voor de 2023 collectie: "De opkomst van aardse neutralen is de laatste tijd toegenomen. Ze zijn warm en gastvrij en zorgen voor het knusse gevoel waar we in onze huizen zo van houden. Door het Florenzia-design te combineren met oker- en roesttinten, zoals Alizarin, krijgt elke kamer een warme uitstraling. Houten meubelstukken dragen bij aan dit natuurlijke, gezellige gevoel. In combinatie met fluweel, jute of rotan creëer je een zintuiglijk genot."

FotoInterieurinspiratie! Design en kleur van het jaar 2023

Graham & Brown is met ingang van 2022 klimaatneutraal. Alle bomen die de afgelopen 20 jaar in het productieproces zijn gebruikt, zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen. Naar schatting zijn er deze eeuw namens Graham & Brown 16,5 miljoen bomen geplant. Voor alle behang en verf wordt inkt op waterbasis gebruikt. 

Lees ook: Trends om je huis mee te decoreren

grahambrown.com 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen