pinterest
Duurzame nieuwbouw bungalow

Duurzame nieuwbouw bungalow

De bouwwensen van de opdrachtgever van Interieurstylist Roos Reedijk begonnen zo’n vijftien jaar geleden. Voor de bouw van een nieuwe, triple A status bungalow werd de grond eerst verdiept voor een extra woonlaag. Hier bevindt zich de slaap-, badkamer en chill-ruimte voor de kinderen. De tuinarchitectuur is hierop zo aangepast, dat in de hoge kamers met normale vensters het daglicht de ruimte vult. De bungalow is gelegen aan het IJsselmeer, een panorama dat vanuit alle boven ruimtes zichtbaar is, zelfs vanuit bad!

FotoDuurzame nieuwbouw bungalow

Beachy feeling

In de hal word je spectaculair ontvangen door een hoge wand, waarop drie surfborden prijken. In de hele woning zijn natuurlijke materialen gebruikt. Op de vloer en in de diverse maatwerkkasten is bamboehout verwerkt. Het natuurlijke behang met bladmotief en de leemmuren zorgen voor een ‘beachy feeling’. In de woonkeuken zijn het kookeiland en langgerekte aanrecht uitgevoerd in antraciet. Hierdoor krijgt het interieur meer body en gaat alle aandacht naar het mooie uitzicht. Een roomdivider biedt aan de keukenkant ruimte aan een grote eetkamertafel met bank.

FotoDuurzame nieuwbouw bungalow

Fijne hangplek

Aan de andere zijde hangt de tv in de woonkamer, die aan weerszijde bereikbaar is door maatwerk schuifdeuren met de contouren van een surfplank. Ook vanuit deze ruimte is het zicht op het water fantastisch. De grote vensterbank met kussens is dan ook een fijne hangplek. In het midden van de ruimte staat een grote modulaire lederen bank op een kelim tapijt. Aan de tuinkant staan twee karakteristieke vintage bamboe lounge fauteuils, die bij mooi weer zo naar buiten geschoven kunnen worden. De ouderslaapkamer, studeer/logeer- en badkamer bevinden zich aan de andere zijde van de hal. In de wellnessruimte geven de zeegroene Marokkaanse zelliges een prachtig accent aan de natuurlijke materialen.

FotoDuurzame nieuwbouw bungalow

“Mijn ontwerpen zijn gebaseerd op een Hawaiiaanse Surf Shack. Buiten en binnen zijn met elkaar verbonden in materiaalkeuze, unieke woonaccessoires, verlichting en grote groene binnenplanten,” vertelt Roos “Een super duurzame woning voor het hele gezin op één van de mooiste plekken in Nederland.”

Wil je de hele reportage van Roos Reedijk en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 5de editie van UW woonboek. Deze maand is ook de 6de editie van de mooie serie Woonboeken verschenen. Het nieuwste UW Woonboek shop je hier

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Roos Reedijk | www.rrinterior.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen