pinterest
Elektrische vloerverwarming in huis

Elektrische vloerverwarming in huis

Een aangenaam verwarmd huis zorgt voor veel wooncomfort, maar nu we in rap tempo van het gas gaan, is dit voor veel mensen nog een uitdaging. Elektrische vloerverwarming kan ook voor jouw woning een oplossing zijn. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Een warme vloer voor iedere situatie

Of het nu de renovatie van een oud of een geheel nieuw te bouwen huis betreft; elektrische vloerverwarming systemen zijn al voorbereid op de toekomst om het maximale comfort te kunnen bieden voor jouw situatie. De geavanceerde systemen werken met matjes van soms nog geen millimeter dik, vergelijkbaar met een paperclip. Inclusief het benodigde laagje egaliseermiddel komt dit neer op een opbouwhoogte van zo’n anderhalve millimeter. Met andere woorden, de elektrische vloerverwarming kan zo’n beetje in elke denkbare situatie worden toegepast. 

Lagere energierekening

Vloerverwarming staat garant voor een betere warmteverdeling en een lagere energierekening. De gelijkmatige warmtestraling zorgt voor de meest economische vorm van verwarming en biedt bij een lagere temperatuur enorm veel comfort. Door de verlagingstemperatuur van het systeem tot maximaal 5 graden onder de verwarmingstemperatuur in te stellen, blijft de warmte in de vloermassa. Het kost dan minder energie om het systeem vervolgens weer op temperatuur te brengen in plaats van de vloer telkens verder te laten afkoelen. Niet alleen de temperatuur is lager, maar ook je energierekening! 

Isolatie is de sleutel

Een goed functionerend systeem is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van je huis. Door eerst een goede isolatie aan te brengen beperk je het warmteverlies naar beneden. De vloer blijft de warmte hierdoor langer vasthouden. Vloerverwarming werkt nu eenmaal efficiënter met een goed geïsoleerde ondervloer. 

Als hoofdverwarming

In veel situaties is het mogelijk om vloerverwarming als enige warmtebron (hoofdverwarming) te installeren. Wanneer de isolatiewaarde van de woning niet toereikend is, bijvoorbeeld bij een oudere woning, kan met extra isolatie en het eventueel installeren van wandverwarming toch een hoge warmteopbrengst gerealiseerd worden.

Wil je meer informatie? Download hier het magazine en de overzichtelijke productcatalogus van Magnum Heating. De producten zijn verkrijgbaar bij iedere erkende E&W installateur of badkamerspeciaalzaak. Zij adviseren en verzorgen meestal ook de installatie.

Magnum Heating

Thuis is waar de warmte is.

Download de brochure

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen