pinterest
Kleurrijke splitlevel Villa

Kleurrijke splitlevel Villa

Na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben keerde de bewoners van dit project terug naar hun geboorteplaats in Nederland. Ze stuitte op een splitlevel villa die toe was aan modernisering. Deze opdracht vertrouwde ze toe aan het Eindhovense ontwerpbureau B-too. Zij vertaalde de wensen van de opdrachtgevers vakkundig naar een uitgebreid ontwerp. Hoewel aanvankelijk de focus lag op het renoveren van één woonlaag, zijn uiteindelijk alle ‘levels’ van de villa aangepakt.

Bouwkundige aanpassingen

B-too kreeg de vrije hand en creëerde een warme, moderne en eigentijdse thuisbasis voor het hele gezin. Het ontwerp van B-too omvatte meer dan alleen het interieur. Om de zichtlijnen te verbeteren en meer eenheid tussen de ruimtes te creëren, waren er diverse bouwkundige aanpassingen nodig. Met name de keuken onderging een complete herindeling. Muren werden gesloopt en het bestaande kookeiland werd verplaatst waardoor er een aangename en ruime leefkeuken ontstond.

FotoKleurrijke splitlevel Villa

Luxueuze gelaagdheid

De lange maatwerk keukenwand met apparatuur wordt verlicht door een in het verlaagde plafond verwerkte ledstrip. De lange wand wordt onderbroken door een luxe vitrinekast die voorzien is van stalen deuren in een beige tint met gerookt glas, een blikvanger die je tevens een doorkijk geeft naar de voorraadkast. Dit zorgt voor een luxueuze gelaagdheid die zowel de ruimtes van elkaar scheidt als met elkaar verbindt. De woonkamer loopt parallel aan de keuken en is voorzien van een inbouwkast met open vakken. In het midden van de muur bevindt zich de haard waardoor er een symmetrische woonruimte ontstaat. Door de donkere wandkleur en de sfeervolle wandverlichting kunnen de bewoners genieten van een knusse zithoek bij de haard.

FotoKleurrijke splitlevel Villa

Harmonie in deze villa

De woonkamer biedt toegang tot de tv-kamer die één niveau lager ligt. Door de donker gebeitste eiken wandbekleding, wordt de donkergroene wand in de woonkamer op speelse wijze van het behang in de tv-kamer gescheiden. Eveneens is deze ruimte uitgerust met een royale hoekbank, perfect voor urenlang kijkplezier. Aangrenzend bevindt zich het kantoor, waar een prachtig maatwerk wandmeubel de aandacht trekt. Het straalt rust en eigenheid uit met een organisch gevormd bureaublad dat op het dressoir rust. Op de bovenverdiepingen vind je de hoofdslaapkamer, 3 logeerkamers en 3 badkamers. De bestaande badkamers hebben een update gekregen door het toevoegen van een warme verfkleur, vinyl behang en een moderne spiegel.De herhaling van kleuren en materialen hebben gezorgd voor harmonie in deze villa. “Door hergebruik van materialen zoals de vloer, het toevoegen van een goed licht- en domoticaplan, interieurmaatwerk en het subtiel verwijzen naar de reiservaringen van bewoners, sluit de woning perfect aan op de wensen van onze opdrachtgever,” reageert een trots B-too team.

Wil je de hele reportage van B-too en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

B-too | www.b-too.nl

Fotograaf: Marco Peters

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen