pinterest
Moodboard interieur: Samensmelting van textuur en structuur

Moodboard interieur: Samensmelting van textuur en structuur

Kunst en design, gecombineerd met texturen en structuren, vormen de inspiratiebron voor het moodboard van stylist, designer en ontwerper Selma van StylingCentraal. In dit moodboard komen al deze elementen samen in een mooie samensmelting, wat laat zien dat deze mix een levendig en warm gevoel in het interieur kan creëren. In dit artikel laat interieurdesigner Selma zien hoe je de sfeer van het moodboard overbrengt in het interieur.

Textuur en structuur

Selma: ‘Elk designobject heeft een oppervlak dat je kunt voelen. Wanneer we het hebben over het voelen van dat oppervlak, noemen we dit de textuur van een object. De structuur daarentegen verwijst naar hoe het oppervlak eruitziet. Soms heeft een kunstobject een andere structuur dan textuur.

FotoMoodboard interieur: Samensmelting van textuur en structuur

Organisch en geometrisch

Er zijn twee soorten structuren: organische en geometrische structuren. Organische structuren bestaan uit natuurlijke en vloeiende patronen en zijn willekeurig. Geometrische structuren daarentegen bestaan uit wiskundige en strakke patronen. De designlamp op het moodboard, ontworpen door het jonge duo Glorie en Westerhuis, heeft een prachtige geometrische structuur. Ook de gekozen textuur speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke uitwerking van het interieurplan.

Kunst

Bij kunst gaat de textuur van een kunstwerk vaak over sculpturen, architectuur en toegepaste vormgevingsobjecten. Een voorbeeld hiervan is de bijzettafel “Dance” van de jonge designer Marc Th. van der Voorn. Het gebruik van staal in combinatie met het ontwerp zorgt voor een interessante spanning om zowel naar te kijken als om te voelen. De keramiekkunst van Iris Floor, waarin zij verschillende texturen en neutrale kleuren gebruikt, is ook opgenomen in het moodboard en het interieurplan.

Fotografie en structuur

De organische structuur in de fotografieserie “Wonderlijk” van kunstenares Rianne Noordegraaf is bewust gebruikt in het moodboard. Hiermee laat Selma zien dat het interieurplan niet alleen uit strakke patronen bestaat, maar ook goed gemixt kan worden met organische vormen.

Stoffen

Door ook stofstructuren en de bijna voelbare texturen in het moodboard op te nemen, krijgt de klant een inkijkje in hoe een interieur met veel vormen en structuren een zachter en warmer gevoel kan krijgen. Dit zorgt ervoor dat de kunst en het design in het moodboard naadloos opgaan in het gehele interieurontwerp.

Tip: Speel vooral met structuur en textuur voor een spannend interieur!

          Lees ook: Moodboard met een rijk palet van natuurtinten

FotoMoodboard interieur: Samensmelting van textuur en structuur

Over StylingCentraal

Als allround stylist, designer en ontwerper in het prachtige West-Friesland, is Selma van StylingCentraal actief in verschillende vakgebieden, waaronder interieur-, event-, foto- en foodstyling. Haar passie ligt in het vertalen van trends, klantwensen en concepten naar de ideale visuele beleving. Met haar kennis en expertise maakt zij het gemakkelijker voor jou om keuzes te maken, zodat jouw huis echt als thuis voelt, elk feest een prachtige gebeurtenis wordt en elke foto het perfecte plaatje wordt. De combinatie van kunst, design, texturen en structuren voor dit project was een heerlijke zintuiglijke zoektocht met een warm interieurplan als resultaat. 

          Lees ook: Moodboard Scandinavie meets Nederland 

Dit blog is geschreven door een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerper of -stylist. BNS Crisp is hét netwerk voor de interieurprofessional. Ons doel is om de aangesloten professionals - en daarmee het vakgebied - blijvend te ontwikkelen. Voor jou als consument is BNS Crisp een kwaliteitslabel: een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerp of -stylist is een betrouwbare professional die voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen