pinterest
Nooit meer rommel met opruimcoach Marie Kondo

Nooit meer rommel met opruimcoach Marie Kondo

De lente komt eraan! En dat betekent de jaarlijks terugkerende grote schoonmaak. Maar dit jaar is er hulp, van niemand minder dan opruimcoach Maria Kondo. De Japanse schreef het boek Opgeruimd! Wie de bladzijden doorneemt en daarna z'n huis doorspit, zal een gelukkiger leven leiden. En wie de opruimkunst beheert, ondergaat een lifechanging experience. Een paar tips.

FotoNooit meer rommel met opruimcoach Marie Kondo

Tip 1: A spark of joy

Ruim op per categorie en niet per kamer. Dus kleding en boeken zijn twee aparte categoriëen. En je mag alleen die dingen houden, waar je echt blij van wordt. En je mag geen trucjes gebruiken, zoals een kledingstuk degraderen tot huispak of slaapshirt.  

FotoNooit meer rommel met opruimcoach Marie Kondo

Tip 2: Het gaat om de gedachte

Onder de verschillende categoriëen vallen ook cadeaus. Dat zijn geen dingen, maar een manier om iemands gevoelens uit te drukken. het gaat om de gedachte die iemand had, toen die jou het cadeu gaf. Zodoende hoef je je niet schuldig te voelen als je een cadeau weg doet.

Tip 3: Weg met papier

Papier moet je niet stapelen, maar verticaal neerzetten. Bovendien, is de regel van de Japanse, moet je alle papieren weggooien. Om daartoe te komen, mag je bijvoorbeeld ook niet bladeren in tijdschriften tijdesn het opruimen.

FotoNooit meer rommel met opruimcoach Marie Kondo

Tip 3: Koop geen opruimdozen

Je voelt 'm vast al aankomen bij deze tip, opruimdozen verplaatsen het probleem. Zo neem je uiteindelijk geen afscheid van dingen.

Tip 4: Emotie komt laatst

Verwerk het verleden met de KonMari-methode. Door elk emotioneel beladen artikel vast te pakken en te beslissen wat je wegdoet, verwerk je het verleden volgens de Japanse. Juist als je ze wegstopt in een la of doos, blijft je verleden een last die je ervan weerhoudt in het heden te leven. Volgens de KonMari-methode moet je spullen met emotionele waarde het laatst opruimen. Want, als je eenmaal begint met het inkijken van fotoboeken en liefdesbrieven, dan kom je nooit verder met opruimen. 

Ook hulp nodig bij het opruimen? Check www.konmari.com

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen