pinterest
Onderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

Onderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

Met het koude en wisselvallige weer in het verschiet besteden we in Nederland graag wat extra aandacht aan de omgeving waarin we overwinteren. Bedden.nl vroeg aan 1695 respondenten onder meer welk type bed in hun slaapkamer staat, welke kleuren gordijnen en muren de slaapkamer heeft, of er een tv in de slaapkamer staat en wat er aan muurdecoratie in de slaapkamer te vinden is. Altijd leuk om te lezen wat anderen in hun slaapkamer hebben staan! En let ook even op het onderzoek naar wie een televisie op de slaapkamer heeft.

De populairste bedden

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

De boxspring blijkt het populairste type bed in de Nederlandse slaapkamer te zijn. Een meerderheid van de Nederlanders (50,5%) beschikt namelijk over een boxspring in de slaapkamer. Op de tweede plaats van populairste bedsoorten staat het ledikant (los frame en bedbodem). 40,3% van de Nederlanders heeft een ledikant in de slaapkamer. Minder populair in Nederland zijn het hemelbed (1,5%) en waterbed (3,5%). Ook is er een kleine groep Nederlanders (1,7%) die helemaal geen bed in de slaapkamer heeft staan, maar alleen een matras. Andere typen bedden die Nederlanders in hun slaapkamer hebben, zijn onder andere bedsteden, uitschuifbedden en zelf ingebouwde bedden. 

Jongere versus oudere generaties

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

Tussen jongere en oudere generaties zijn opvallende verschillen te ontdekken als het aankomt op de populariteit van verschillende soorten bedden. Jongere generaties (Nederlanders onder de 50 jaar oud), kiezen namelijk 5,9% vaker voor een boxspring in de slaapkamer. Dit terwijl generaties van 51 jaar en ouder juist 15,6% vaker kiezen voor een ledikant in de slaapkamer.

Hemelbed versus waterbed

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

Een hemelbed blijkt vooral populair bij de jongste generaties Nederlanders. Van de Nederlanders van 20 jaar of jonger, heeft 5,9% namelijk een hemelbed in de slaapkamer, terwijl dit percentage bij alle oudere generaties gemiddeld op 1,5% ligt. Waterbedden blijken het populairst bij zowel de jongste (5,9% bij 20 jaar of jonger) als bij de oudste generaties (4,9% bij 51 jaar of ouder). Bij de overige leeftijdscategorieën (tussen 21 en 50 jaar) heeft slechts 1,6% een waterbed in de slaapkamer.

De populairste muurkleuren

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

De meeste Nederlanders (56,0%) kiezen voor witte muren in de slaapkamer. Andere kleuren muren die het meeste terug te vinden zijn in Nederlandse slaapkamers zijn beige (12,2%), lichtgrijs (8,5%), zwart (5,7%), blauw (3,2%), donkergrijs (3,0%) en groen (2,8%).

Jongere versus oudere generaties

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

Ook met de kleuren van de slaapkamermuren zijn er qua populariteit verschillen te ontdekken tussen jongere en oudere generaties in Nederland. Zo blijkt dat rode muren vaker voorkomen bij de jongere generaties (van 50 jaar en jonger). Ook donkergrijs, zwart, blauw, groen en wit worden vaker als kleur voor de muur van de slaapkamer gekozen door jongere Nederlanders. Er zijn ook kleuren die juist door de oudere generaties (51 jaar en ouder) vaker worden gekozen als kleur voor een slaapkamermuur. Zo kiezen de oudere generaties vaker voor roze, paarse, lichtgrijze, bruine en beige muren.

Wel of geen tv op de slaapkamer?

FotoOnderzoek naar de Nederlandse slaapkamer

Iets minder dan de helft van de Nederlanders (46,8%) heeft een tv in hun slaapkamer staan. Opvallend is dat het percentage Nederlanders dat een tv in hun slaapkamer heeft staan het hoogst is binnen de leeftijdscategorie 31 t/m 40 jaar (53,8%). In de leeftijdscategorie ‘20 jaar en jonger’ hebben de minste mensen (41,2%) een tv op hun slaapkamer.

Bron: Bedden.nl


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen