pinterest
Pink collectie voor borstkankermaand

Pink collectie voor borstkankermaand

Het Britse verf- en behangmerk Little Greene ondersteunt al jaren de Borstkankermaand oktober in Groot-Brittannië. Vanaf dit jaar steunen zij ook op nationaal niveau Borstkanker stichtingen in de exportlanden waar zij actief zijn. In de hele maand oktober doneert Little Greene €0,30 per verkocht blik verf én rol behang aan de Nederlandse Stichting Pink Ribbon. Daarmee ondersteunen zij de Borstkankermaand en dragen zij een steentje bij aan de kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten in Nederland.

De Pink-collectie

FotoPink collectie voor borstkankermaand

Het succes van de collecties ‘Grey’ en ‘Blue’ vervolgt Little Greene in de herfst van 2016 met de lancering van een betoverende capsulecollectie roze kleuren. De ‘Pink’ collectie, die acht verwante tinten roze omvat, biedt een aangename keuze van zachte, subtiele tinten, die vrouwelijkheid en gevoeligheid uitstralen, tot krachtige, verleidelijke tinten. Deze veelzijdige, roze kleuren zijn in harmonie met de andere Little Greene kleuren en bestaan uit zeven nieuwe tinten roze en een tint van de bestaande kleurenkaart.

Kleurenpalet

FotoPink collectie voor borstkankermaand

Met dit speciale kleurenpalet toont Little Greene haar steun aan de Borstkankermaand. Little Greene doneert de gehele maand oktober 2016 een gedeelte van de verkopen aan Stichting Pink Ribbon, die wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker financiert. Met als doel de juiste behandeling, optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. ‘Pink’ is een limited edition kleurenkaart en is verkrijgbaar tot eind januari volgend jaar, waarna vele kleuren geïntegreerd worden in de vernieuwde ‘Colours of England’ kleurenkaart, die in het voorjaar van 2017 gelanceerd wordt.

Behang

FotoPink collectie voor borstkankermaand

Om de nieuwe verfkleuren te begeleiden, lanceert Little Greene ook een nieuwe kleurstelling van het Paradise (c1940) behangpatroon. Paradise viert een bijzondere rijke mix van stijlen. Het origineel, waarop dit ontwerp geïnspireerd is, is eigendom van English Heritage en dateert uit de 20e eeuw. Het onderwerp – van exotische flora en de bekende oosterse ho-ho vogel – is klassiek Chinees. Deze limited edition kleurstelling in zachtroze met een subtiel glanzende mica ondergrond, ondersteunt de Borstkankermaand oktober. Het weerspiegelt tevens de groeiende trend voor zachte vrouwelijke kleuren in de interieurs van vandaag en zal naar verwachting de grote favoriet worden binnen de uitgebreide behangcollectie van Little Greene.

Mode

FotoPink collectie voor borstkankermaand

Net als Little Greene zit ‘Pink’ verankerd in de geschiedenis. Tijdens de Renaissance werd roze gebruikt in schilderijen om de vleeskleur van het menselijk lichaam weer te geven. Deze ‘huids’kleur kwam tot stand door twee pigmenten te combineren: ‘Sinopia’, ook bekend als Venetiaans Rood, en Kalkwit. Terwijl roze tinten eeuwenlang gebruikt werden in kunstwerken, was het pas in de 18e eeuw dat roze opkwam in modieuze kledij en porselein, gevolgd door de architectuur in heel Europa. Het woord ‘pink’ is afgeleid van de Engelse benaming voor een anjer en werd gebruikt vanaf de late 17e eeuw (voor deze periode werd dit woord ook gebruikt om gele tinten mee aan te duiden!). Roze raakte in de 19e eeuw uit de mode. Pas toen de lichtvaste chemische kleurstoffen in de 20e eeuw geïntroduceerdwerden en zorgden voor gedurfdere, helderdere en krachtigere kleuren roze, won deze kleur haar populariteit terug. Vanaf de jaren ‘40 werd roze geassocieerd met meisjes; hiervoor was deze kleur ook voor jongens. Roze staat vaak symbool voor vrouwelijkheid en emancipatie door en voor vrouwen. Het symboliseert uiterlijke schoonheid en innerlijke kracht. Tegenwoordig staat roze voor de vrouwelijke kracht, waardoor deze kleur door vele borstkankerorganisaties gebruikt wordt in hun logo.

Stichting Pink Ribbon
Jaarlijks krijgen in Nederland 17.000 mensen de diagnose borstkanker. Stichting Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling, optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels 200 onderzoeken en projecten gefinancierd.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen