pinterest
Pronken in Keulen

Pronken in Keulen

Elegantie en luxe zijn in alle Leolux presentaties vaste waardes, maar de lat wordt opnieuw hoger gelegd op IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. Het Nederlandse merk introduceert verscheidene nieuwe modellen, waarbij verfijning en materiaalgebruik centraal staan. De hoofdrollen op de Leolux stand zijn voor de bankenserie Elias, een model in het topsegment, en de luxe draaifauteuil Lloyd, een ontwerp van Italiaanse origine.

Pronkstuk

FotoPronken in Keulen

De aanpassing van de koers was afgelopen jaar al ingezet: als Strategic Creative Director stuurde ontwerper Edward van Vliet het merk Leolux in de richting van de zachtere kleuren, luxe materialen en rijke accessoires als kussens en plaids. Op IMM 2018 borduren de Nederlanders gezamenlijk door op deze uitgangspunten, met nieuwe woonproducten, die nauw aansluiten bij de sfeerwerelden die Van Vliet voor Leolux afbakende.

Het meest zichtbare bewijs van Van Vliets betrokkenheid is de frisse, bijna lente-achtige presentatie; de karakteristieke patronen en subtiele tinten vormen een elegant decor voor de eigentijdse meubelen die Leolux in Keulen presenteert. Het resultaat is ronduit inspirerend en verrassend anders.

De focus ligt voor Leolux overduidelijk op luxe zitmeubelen. Dat wordt in Elias meteen zichtbaar. Met deze royale bank in drie maatvoeringen brengt Leolux een echt interieur-pronkstuk. Het ontwerp van Christian Werner heeft een royale zitdiepte, aangevuld met rugkussens die de zachte lijnen van de rug volgen. De voetjes in “Black Chrome” en de ambachtelijke afwerking brengen Elias direct op het allerhoogste niveau.

Klasse van Lloyd 

FotoPronken in Keulen

De Italiaan Gino Carollo levert met zijn eerste bijdrage aan de Leolux collectie meteen een design-statement af. De draaifauteuil Lloyd is stoer en tegelijkertijd heel uitnodigend. Met een soepele, bijna nonchalante stoffering en een bies die de krachtige vorm benadrukt. Lloyd biedt daarbij alle ruimte voor een eigen interpretatie: binnen- en buitenzijde kunnen apart gekozen worden, net als de kleur van de voet en de sierstiksels. De klasse van Lloyd is tot in het detail doorgevoerd.

Allround bank 

FotoPronken in Keulen

In 2017 introduceerde Leolux met veel succes het programma Bellice. Dit jaar wordt deze allround serie verder uitgebreid, met een aantal extra brede banken, een poef en een divan. Meer noviteiten op de Leolux stand: de salontafel Coda (Pascal Bosetti), de karpetten Mizu en de poef Capri (beide Edward van Vliet). De eerste combineert de essentiële functies van de salontafel met een heel speelse aanblik, door zijn frivool opstaande randen en kleur-opties.

De karpetten zijn machinaal geweven met natuurlijke materialen en leverbaar in drie kleurwerelden. De Capri poef is een volledig opzichzelfstaand ontwerp, met een hoogwaardige afwerking en ambachtelijke stoffeerdetails. De bekende salontafels Prismo (Van Vliet) worden aangevuld met een extra optie: de tafels zijn naast de keramische bladen voortaan ook leverbaar met een glazen blad.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen