pinterest
Sfeervolle woonvilla in drie tinten

Sfeervolle woonvilla in drie tinten

Van de oorspronkelijke villa zijn alleen de buitenmuren origineel. Interieurarchitect Hans Kuijten kreeg van de opdrachtgever bijna carte blanche, waarbij één wens het uitgangspunt van zijn ontwerp werd: ‘een rustige sfeer om in thuis te komen’. De ruimtes werden heringedeeld en er kwam een nieuwe raamverdeling, om meer licht binnen te laten. Materialen als donker massief eikenhout en marmer worden in verschillende ruimtes gebruikt en het kleurenplan omvat slechts drie tinten. Met deze bescheiden keuzes weet Hans een prachtig interieur te ontwerpen. Chique, stoer en vooral een warme sfeer die rust uitstraalt.

FotoSfeervolle woonvilla in drie tinten

Hart van de woning

In de langgerekte living is de enorme wandkast een echte blikvanger. In deze stijlvolle roomdivider zijn de tv en openhaard sfeervol opgenomen. Met de ingebouwde schuifdeuren geeft de wandkast je toegang tot de speel- annex studiekamer. Door de Hongaarse punt parketvloer in de breedte te leggen ontstaat er een prachtig effect, dat als een schaduw van het plafond overgaat in de lichte gietvloer van de keuken. Deze bestaat uit twee maatwerk kastwanden met in het midden een enorm marmer kookeiland. Daarnaast is er genoeg ruimte voor de eettafel. Deze lichte ruimte vormt het hart van de woning.

FotoSfeervolle woonvilla in drie tinten

Toekomstbestendig met stijl

Via de hal met maatwerk garderobe, massief eikenhouten trap met verlichte leuning betreed je de lange overloop, die door de glazenwand een vide effect heeft. Hier zijn de slaapkamers en badkamer gesitueerd. Deze hotelsuite-achtige ruimte is een herhaling van luxe materialen, dat een oase van rust uitstraalt. Op de bovenverdieping is gebruik gemaakt van de hoogte en is er met dakkapellen extra licht gecreëerd. Een fantastisch lichtplan bestaande uit diverse spots, single of aan een in het plafond geïntegreerde rails, zorgt in de hele villa voor een prettige sfeer in de avonduren.

“Naast het gebruik van rijke materialen is de hele woning voorzien van home domotica en zijn de meeste ruimtes voorzien van een akoestisch plafond. De woonvilla is voorbereid op de toekomst, maar het is vooral een fijne plek om thuis te komen”, aldus Hans Kuijten.

Wil je de hele reportage van Hans Kuijten en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de jubileumeditie van UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Hans Kuijten | www.hanskuijten.nlVolg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen