pinterest
Social Media inspiratiebron voor interieur make-over

Social Media inspiratiebron voor interieur make-over

Waardoor laat jij je inspireren bij een make-over van je interieur? Koop je woonmagazines om heerlijk te bladeren ter inspiratie of haal jij interieurtrends en ideeën van Social Media? In opdracht van Graham & Brown werden Nederlanders ondervraagd over de invloeden van Social Media op hun aankopen voor hun interieur. Uit deze studie blijkt dat Nederlanders zich voor de inrichting van hun huizen zich graag laten inspireren door wat ze op social media zien.

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is beïnvloed om een ​​product te kopen of zelfs een kamer in hun huis opnieuw in te richten in een stijl die lijkt op wat ze hebben gezien, getweet, geblogd, gepind of gedeeld door influencers. De statistieken hieronder laten zien dat dit in de lift zit.

FotoSocial Media inspiratiebron voor interieur make-over

25 % van de bevolking gebruikt social media voor de laatste nieuwtjes over design en interieurtrends.
55 % van de bevolking tussen de 18-24 jaar gebruikt Instagram.
41 % van de bevolking tussen de 25-34 jaar gebruikt Pinterest.
25 % van de 25-34-jarigen verandert om de 2 jaar het interieur.

Voor interieurontwerp is er één onbetwiste online kampioen - Pinterest. Met miljarden huisdecoratie pins op het platform, is de visuele ontdekkingsmachine Pinterest de ideale bestemming geworden voor inspiratie voor huisdecoraties. Uit het onderzoek bleek dat meer dan 50% van de Pinterest-gebruikers in Nederland een product koopt of hun huis opnieuw inricht in de stijl van iets dat ze online hebben gezien.

FotoSocial Media inspiratiebron voor interieur make-over

Home decoratie krijgt online meer aandacht, behang is hiervan een goed voorbeeld. Traditioneel gepresenteerd op rol kan het kan moeilijk zijn om dit product thuis te visualiseren. Maar met de toename van visuele weergave online via social media, wordt dit vergemakkelijkt.

Behang

Pinterest ziet een groei in een reeks zoekopdrachten naar ideeën voor behang en woondecoraties. Van behang met drukke patronen met 400% groei, tot ‘mixmatched’ prints en vintage behang met 90% groei. Mensen zijn op zoek naar manieren om een ​​statement in huis te maken.

FotoSocial Media inspiratiebron voor interieur make-over

Nederlanders merken dat hun smaak sterk wordt beïnvloed door de opkomst van influencers. Graham vervolgt: “Social media is een geweldig hulpmiddel voor inspiratie voor veel dingen. Als primair visueel medium zien we echter dat het een bijzondere impact heeft op decortrends. Je kunt nu een achtergrondontwerp op social media op je telefoon bekijken, naar je Graham & Brown app bladeren en meteen zien hoe deze stijl op je eigen muren lijkt - allemaal met één druk op de knop”

Afbeeldingen: Graham & Brown

www.grahambrown.com

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen