pinterest
Stem je bed af op het seizoen – zomer editie

Stem je bed af op het seizoen – zomer editie

Overdag genieten we van de zomerse zonnestralen en hogere temperaturen. Maar helaas gaat dit gepaard met warmere nachten en dus onrustige slaap. Dit komt doordat je automatisch naar een koeler plekje in je bed blijft draaien als je ligt te zweten. Ben je van plan om nieuw beddengoed aan te schaffen? Zorg dan dat je de juiste keuzes maakt zodat je ’s nachts zo koel en comfortabel mogelijk blijft.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke stoffen ventileren beter dan synthetische materialen. De warmte die van je lichaam komt kan dus beter weg, waardoor je bed niet zo broeierig wordt. Dit betekent dat jij minder ligt te zweten en draaien en dus veel rustiger slaapt. Hieronder zie je een aantal goede opties voor dekbedden van natuurlijke materialen; de beste keuzes tijdens de zomer.

FotoStem je bed af op het seizoen – zomer editie

Summer Silk

Het Summer Silk dekbed van Vandyck is gemaakt van fijngeweven katoen met een vulling van wasbare moerbeizijde; volledig natuurlijk dus. Deze zijdevariant komt van de Bombyx Mori zijderups die in kwekerijen wordt gevoed met blaadjes van de moerbeiboom. De gestikte blokken in het dekbed zorgen voor een goede verdeling van de vulling en dus optimale isolatie. Je kunt dit zomerdekbed in de wasmachine wassen op 40°C.

Summer Ventilation

De vulling van het Summer Ventilation dekbed van Vandyck bestaat voor 50% uit bamboe en 50% Tencel. Tencel is gemaakt met houtpulp van de eucalyptusboom. Het verkoelende effect waar eucalyptus om bekend staat is ook écht te voelen als je dit zomerdekbed aanraakt. De combinatie met bamboe – wat uitstekend warmte- en vochtregulerend is – maakt dit een heerlijk koel, licht en luchtig dekbed. De 100% katoenen tijk (buitenzijde) heeft een stiksel met zomerse bloemen voor de ideale verdeling en isolatie.

Summer Down

Dons is een natuurlijk materiaal waarvoor je ook in de zomermaanden kunt kiezen. Vandycks Summer Down dekbed heeft een vulgewicht van maar 225 gram bij het dekbed van 140 x 200 cm, wat extreem licht is. Dons is erg goed vochtregulerend en ventilerend. De vulling van dit dekbed bestaat uit 95% ganzendons en 5% kleine ganzenveertjes en de tijk is van 100% extra zacht katoen.

FotoStem je bed af op het seizoen – zomer editie

Begin bij de onderste lagen

Hoe belangrijk het juiste dekbed ook is, het opmaken van je bed begint bij de laagjes eronder. Zoals hierboven genoemd, zorgt de eucalyptus in Tencel voor een voelbaar verkoelend effect. Een matras- en kussenbeschermer met Tencel zijn dus echte aanraders voor de warme zomernachten. Ook bestaan er speciale “Ventilation” kussens die gemaakt zijn voor mensen die het ’s nachts snel warm hebben. Drie varianten van deze kussens en de Tencel beschermhoezen zijn net als de zomerdekbedden verkrijgbaar via Bath&Living.

Neem ook de buitenste laag mee

De onderste en binnenste lagen zijn besproken. Maar ook bij de buitenste laag – oftewel je overtrekset – is het belangrijk om de koelste keuzes te maken. Ga ook hierbij weer voor natuurlijke materialen zoals (satijn)katoen of linnen. Dit draagt bij aan een slaapplek met de optimale luchtdoorlating en vochtregulering. Natuurlijk wil het oog ook wat! Bath&Living heeft een breed assortiment Vandyck-overtrekken van natuurlijke materialen in zomerse kleuren en prints. Zo creëer jij eenvoudig een fris en fleurig bed!

En eindig met de bovenste laag

Als je toch op zoek gaat naar een dekbedovertrek, kijk dan ook even naar de spreien en plaids bij Bath&Living. Door een extra laagje toe te voegen (eventueel alleen aan het voeteneind) krijgt je bed een luxere en gezelligere uitstraling (stylingtip!). Daarbij is het fijn om een sprei te hebben als je tijdens de allerwarmste nachten onder alleen een laken wilt slapen. Wordt het gedurende de nacht toch iets frisser? Dan trek je eenvoudig de sprei ook nog over je heen en kun je rustig verder slapen.

FotoStem je bed af op het seizoen – zomer editie

Vandyck overtreksets via Bath&Living. V.l.n.r.: Positivity (kleur Pearl Blue), Palm Spring (kleur Stone) en Home 97 (kleur Sunlight).

Informatie aanvragen bij Bath & Living

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen