pinterest
Tips om het binnen koel te houden op warme dagen

Tips om het binnen koel te houden op warme dagen

De meeste mensen genieten enorm van de zon. Maar als het echt warm is, heeft iedereen graag een comfortabel en koel huis. Om binnen en buiten te genieten van het mooie weer geeft Luxaflex ons tips om jouw huis aangenaam koel te houden, zonder dat je hiervoor een airco hoeft aan te schaffen. Slimme én gemakkelijke manieren om de hitte buiten de deur te houden. 

1. Sluit deuren en ramen 

Het voelt misschien een beetje gek, omdat je hartje zomer juist behoefte hebt aan frisse lucht. Toch is het beter om op een warme dag de ramen en deuren zoveel mogelijk dicht te houden. Als deze namelijk dicht blijven, heeft de warme lucht van buiten geen kans om binnen te komen. Zet ’s avonds, wanneer de buitentemperatuur is afgekoeld, de ramen en deuren juist zoveel mogelijk tegen elkaar open. Hierdoor waait alle warme lucht die toch binnen is gekomen, lekker door.

FotoTips om het binnen koel te houden op warme dagen

2. Trek stekkers uit stopcontact

Apparatuur waarvan de stekker in het stopcontact zit, geleidt stroom en produceert daarom warmte. Ook als deze dus niet in gebruik is. Mocht het kwik binnenshuis stijgen tot boven de 23 graden, is het daarom verstandig om de apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen. Probeer ook apparaten die veel warmte afgeven zoveel mogelijk uit te laten, zoals lampen, kaarsen en het fornuis

3. Rol de luiken omlaag

Geef hitte geen kans om binnen te komen. Rolluiken zijn hiervoor een goede oplossing, net als buitenjaloezieën. Rolluiken zorgen namelijk voor totale afsluiting, waardoor de zon niet naar binnen kan schijnen. Wil je niet volledig in het donker zitten? Dan zijn de buitenjaloezieën van Luxaflex® een koele optie. Doordat je bij de buitenjaloezieën de lamellen kunt tuimelen, bepaal je zelf hoeveel licht er naar binnen komt. Ze zijn dan ook energiebesparend, omdat de airco of verwarming minder snel aan hoeft.

4. Kies voor een groene tuin

Je kunt ook schaduw creëren, bijvoorbeeld door een groene tuin. Laat een klimplant langs de buitenmuur van je woning groeien. Door muren uit de zon te houden en het isolerende effect kan een klimop de maximale temperatuur van een gebouw drastisch reduceren. Of je plant een boom ten zuiden of zuidwesten van je huis. Zo blokkeer je de zon en creëer je schaduw.

FotoTips om het binnen koel te houden op warme dagen

5. Kies de juiste raambekleding

Tot slot is ook de raambekleding voor binnen belangrijk. Duette® Shades houden niet alleen het zonlicht tegen, maar hebben ook een ‘dubbele’ structuur, waar lucht inzit die warmte tegen kan houden. Hierdoor zijn ze extra geschikt om het huis koel te houden. Daarnaast zijn verduisterende gordijnen een goede optie, het liefst in een lichte kleur. De lichte kleur stoot de warmte die binnenkomt namelijk af, wat voor een koele ruimte zorgt.

Laat de zomer maar komen!

Foto's: Luxaflex 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen