pinterest
Tips voor het selecteren van een tafel: van eettafel tot sidetable

Tips voor het selecteren van een tafel: van eettafel tot sidetable

Een tafel is onmisbaar in je woning. Je gebruikt het niet alleen in de eetkamer, maar ook in de woonkamer, de slaapkamer en zelfs in de hal. Elke tafel heeft zijn eigen functie en uitstraling. Er is oneindig veel keuze! In dit artikel delen we 5 handige tips om zelf een geschikte tafel te kiezen. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Tip 1: Kies het juiste soort

Tafels zijn er in allerlei vormen en maten. En omdat ze allemaal zo verschillen, kun je ze het beste onderverdelen in categorieën. Het is verstandig om van tevoren te bepalen welk soort tafel je precies nodig hebt. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger. De meest voorkomende soorten zijn:

-       Eettafel: een grote eettafel in de eetkamer of vlak bij de keuken.

-       Salontafel: een lage tafel in de zithoek.

-       Bijzettafel: een kleine en/of lage tafel om kleine voorwerpen op te zetten.

-       Sidetable: een smalle side-table om tegen de muur of achterkant van de bank te plaatsen.

Tip 2: Kies het juiste formaat

Als je weet welke functie de tafel krijgt, kun je het formaat gaan bepalen. Hierbij moet je rekening houden met de afmetingen van de kamer. Er moet genoeg bewegingsruimte overblijven om rondom of langs de tafel te lopen. Bij het selecteren van een eettafel moet je ook rekening houden met de hoogte van de stoelen. De eetkamerstoelen moeten eronder passen. In de zithoek is het juist belangrijk dat er genoeg beenruimte overblijft rondom de salontafel.

Tip 3: Bepaal de stijl van de eettafel, sidetable of salontafel

Denk vervolgens na over de uitstraling van de eettafel, sidetable of salontafel. Het is natuurlijk wel zo mooi als het aansluit bij de stijl van je interieur. Kies daarom een kleur die hier goed bij past. Bepaal ook of je een rechthoekige, ovale of ronde tafel wilt hebben. Een ronde eettafel is erg populair dit jaar. Het is stijlvol en speels tegelijk!

Tip 4: Denk na over het materiaal

Denk ook goed na over het materiaalgebruik. Dit is erg bepalend voor de uitstraling van de tafel. Een robuuste houten tafel met metalen poten heeft een industriële look, terwijl een kunststof side-table juist modern en minimalistisch oogt.

Tip 5: Bepaal het budget

Bij het uitzoeken van een nieuwe tafel is het verstandig om een budget voor jezelf te bepalen. Als je van tevoren een duidelijk idee hebt hoeveel geld je wilt uitgeven, is het risico kleiner dat je over je grenzen heen gaat.

FotoTips voor het selecteren van een tafel: van eettafel tot sidetable

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen