pinterest
Tips voor kleur in het interieur

Tips voor kleur in het interieur

Met kleur kun je het interieur persoonlijk en uniek maken! Elles Pleune is interieurstylist en houdt van kleur in huis. Bij een compleet interieuradvies van Elles kun je een mooie harmonie van kleuren, materialen en patronen verwachten. Denk hierbij onder andere aan een designerbehang gecombineerd met het juiste kleuradvies. Lees haar tips voor een interieur met kleur.

Stylingregel voor een kleurschema

Wanneer je de muren van je huis gaat verven dan is het verstandig om rekening te houden met de natuurlijke lichtinval in je huis. Hang kleurstalen in huis op de betreffende muren en kijk op verschillende momenten van de dag wat het licht met de kleur doet.

Met de 60-30-10 stylingregel kun je de verhoudingen van je kleurschema te verdelen.

·      60% is de hoofdkleur van je kamer en wordt meestal gebruikt op de muren. Het vormt de basis en zorgt voor een samenhangende uitstraling.

·      30% wordt gebruikt voor meubels, gordijnen of grote accessoires. Het biedt contrast en ondersteuning voor de dominante kleur.

·      10% is een accentkleur voor kleine accessoires zoals kussens, kunst of decoratie. Het zorgt voor een pop of color en brengt het kleurenschema tot leven.

Elles: 'In mijn kleuradviezen vind ik het leuk om te spelen met kleur en een gekleurd plafond hoort daar ook bij. Het plafond is vaak een vergeten element in de interieurstyling, maar een gekleurd plafond kan een kamer spannender, dynamischer, knusser of juist ruimtelijker maken. In mijn adviezen gebruik ik graag subtiele tinten die harmoniëren met de muren en meubels voor een mooi geheel.'

Tips van de interieurstylist:

  1. Gebruik dezelfde tinten in aangrenzende kamers om een gevoel van samenhang te creëren.
  2. Verschillende texturen in dezelfde kleur kunnen diepte en interesse toevoegen.
  3. Durf te experimenteren met verschillende kleurencombinaties en behang om jouw unieke stijl te vinden.

Elles: 'Doordat ik jaren bij Luxury By Nature heb gewerkt ken ik alle designer-behangcollecties en door deze ervaring weet ik dat je met behang gemakkelijk je persoonlijke stijl kan uiten. Of je nu de rust van de natuur wilt omarmen, een eigentijdse twist wilt geven, de charme van vervlogen tijden wilt herleven, duurzaamheid wilt omarmen of textuur, reliëf of kleur wilt toevoegen.'

Kleur in de tafelstyling

Elles: 'Als je komende zomer een diner organiseert is het leuk om uit te pakken met kleur in de tafelstyling. Op een mooie zomeravond kun je een diner een Italiaanse stijl geven door blauwe accessoires te combineren met citroengele Dolce Vita sfeer.

Witte tafellakens zijn het perfecte canvas en zorgen ervoor dat de kleurrijke accenten zoals blauwe kaarsen, verse bloemen en goudkleurige wijnkoelers op tafel echt tot hun recht komen.

Kies meubels met een eenvoudig, klassiek ontwerp. Denk aan houten tafels en stoelen, aangevuld met stoffen zoals linnen en katoen. Deze natuurlijke materialen passen perfect bij de mediterrane stijl en zorgen voor een lichte, luchtige uitstraling.

FotoTips voor kleur in het interieur

Wil je meer weten over interieurstyling door Elles Pleune? Bezoek www.desinteriors.nl voor meer informatie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen