pinterest
Van een kleine arbeiderswoning tot een riant landhuis

Van een kleine arbeiderswoning tot een riant landhuis

In het tweede seizoen van het RTL tv-programma ‘De Perfecte Verbouwing’ is architect Jeroen de Nijs wederom de uitdaging aangegaan om het ultieme 3D droomontwerp te creëren. Dit keer voor een samengesteld gezin, met een baby op komst. Olivier en Rachel wensten meer woonruimte door hun oorspronkelijke jaren 30 woning te verbinden met een bijgebouw achter het huis. Deze wens heeft Jeroen vertaald in een ontwerp voor een riante gezinswoning met een open en licht karakter, waarbij de functies organisch in elkaar overgaan. Zijn nuchtere benadering en doordacht plan is er één die klopt bij de wensen van de bewoners en daarom kiezen zij voor het ontwerp van Jeroen.

FotoVan een kleine arbeiderswoning tot een riant landhuis

Thuiskantoor

In zijn ontwerp heeft hij de oude kamer-en-suite geopend om deze bij de keuken te betrekken, waardoor het huis ruimtelijker en praktischer werd. De ruimte waar de eettafel staat is voorzien van grote schuifpuien die voor een naadloze verbinding zorgt tussen de woning en het bijgebouw. Het terras werd verplaatst naar de juiste kant van het huis voor maximale zon in de zomer. Alle ruimtes zijn ontworpen met zicht op de tuin. Maar het hoogtepunt van zijn ontwerp was het bijgebouw, dat getransformeerd is in een gigantische woonkamer met een knusse haard, een vide en veel daglicht dankzij de dakramen. De onthulling van Olivier’s thuiskantoor maakte de verrassing compleet voor het stel.

FotoVan een kleine arbeiderswoning tot een riant landhuis

Hoewel de oorlog in Oekraïne en de COVID-19-pandemie de prijzen voor de verbouwing verhoogden en het kostenplaatje flink uit de hand liep, slaagden Olivier en Rachel er met de hulp van familie, vrienden en buren er toch in om het ontwerp van Jeroen uit te voeren. Het plan is nagenoeg helemaal uitgewerkt zoals Jeroen het bedacht had. Alleen de indeling van de slaapkamers en het thuiskantoor zijn anders bepaald. De luxe badkamer en was/droogruimte is op de begane grond in het nieuwe gedeelte geplaatst.

FotoVan een kleine arbeiderswoning tot een riant landhuis

Fijne ontmoetingsplek

“De centrale keuken is het hart van het nieuwe landhuis geworden. Niet alleen een fijne ontmoetingsplek voor het hele gezin, maar vanuit deze lichte ruimte is er zicht op de speelruimte van de kinderen die in de oorspronkelijke zitkamer is gecreëerd,” vertelt Jeroen. “Het bijgebouw is een volwaardig onderdeel van het huis geworden en samen met het karakteristieke huisje gesmeed tot één mooie, vloeiende ruimte dat aanvoelt als een loft.”

Wil je de hele reportage van Jeroen de Nijs en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Jeroen de Nijs architect-interior BNI | www.jeroendenijs.com

Fotograaf: Sonja Velda

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen