pinterest
Verhuizen met je huisdier

Verhuizen met je huisdier

Even voor de duidelijkheid: de impact van een verhuizing op je hamster of goudvis zal niet zo groot zijn. Bij deze diertjes verhuist de woning - de kooi of het aquarium - immers mee. Daarom gaat de rest van dit artikel over de impact van een verhuizing op je hond of kat. Want honden en katten hebben dan de naam dat ze niet samen door één deur kunnen: ze hebben één ding gemeen. En dat is dat ze houden van routine en een vertrouwde omgeving. En laten die twee nu net ver te zoeken zijn bij een verhuizing.

Houd zoveel mogelijk hetzelfde en bereid je voor

FotoVerhuizen met je huisdier

Zorg dat buiten de verandering van woning, zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Pak dus op het nieuwe adres de oude routine van je dier zo snel mogelijk op. Vul de bakjes met het bekende eten, geef de vertrouwde krabpaal of mand zo snel mogelijk een plekje (liefst op een vergelijkbare plek als in het oude huis, of bij dezelfde meubels). Pak alle spullen van je dier - etensbak, speeltjes, mand - apart in zodat je alles straks gemakkelijk en snel terug kunt vinden.

Door de verhuisdag goed voor te bereiden, zorg je dat alles straks op rolletjes loopt
De dierenarts kan je adviseren over goede kalmerende producten, om je huisdier ontspannen te houden tijdens de rit en het wennen in het nieuwe huis zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er zijn ook veel natuurlijke kalmerende middelen voor dieren, als die voor jouw huisdier werken is dat de veiligste keuze!
Door de verhuisdag goed voor te bereiden, zorg je dat alles straks op rolletjes loopt. Dat scheelt veel rumoer tijdens de verhuizing, waardoor de omgeving voor je dier rustiger blijft. Daarnaast is het voor jezelf veel relaxter verhuizen. En als je zelf ontspannen bent, is het ook makkelijker om dat gevoel over te stralen op je hond of kat.

Houd je dier weg bij het verhuisgeweld

De beste tip is waarschijnlijk om er gewoon voor te zorgen dat je dier zo min mogelijk van de stress en chaos van de verhuizing zelf mee krijgt. Misschien heb je een vaste vakantie oppas waar je hond tijdens de verhuizing naartoe kan? Of heeft je kat een eigen domein op zolder, zodat ze zich daar terug kan trekken en als állerlaatste "verhuisd" kan worden.
 
Zorg in ieder geval dat je dier rustig ergens anders zit wanneer er meerdere mensen in en uit lopen om al je meubels naar de verhuiswagen te brengen. Dat zijn al snel te veel prikkels. Als je de kans hebt, is het een goed idee om een kamer te reserveren als "verhuisdag territorium": in je oude huis is dit de laatste kamer die je inpakt, en in je nieuwe woning is het de eerste die je inricht. Deze kamer doet dan dienst als de veilige haven voor je huisdier, tussen al die verhuizingsgekte.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen