pinterest
Woonkamer inrichten met designmeubelen

Woonkamer inrichten met designmeubelen

Het is leuk om de laatste interieurtrends te volgen, maar nóg leuker om jouw woning op een unieke wijze in te richten. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van designmeubelen in de woonkamer. Deze meubelen voegen net wat meer karakter toe en zorgen voor die originele twist. Heb je nog nooit eerder met designmeubelen gewerkt en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!  

Designmeubelen in de woonkamer

Bij designmeubelen draait het om meer dan alleen het comfort en uiterlijk. Achter ieder meubelstuk zit een verhaal! Er wordt tot in detail nagedacht over de vormgeving, het materiaalgebruik en de kleuren. Zodra je je echt verdiept in het ontwerp en desbetreffende merk, ga je de meubels nog meer waarderen. Een aantal mooie design items voor in de woonkamer zijn fauteuils, banken en bijzettafels. Maar ook kleine krukjes, voetenbanken en opbergsystemen zijn verkrijgbaar in een design jasje. 

Praktisch en betaalbaar design

Heb je het idee dat luxe designmeubelen met een gecompliceerd ontwerp helemaal niet bij jouw interieur passen? Dan hebben we gelukkig goed nieuws. Er zijn namelijk genoeg designmerken met hele praktische en betaalbare meubelstukken. Deze toegankelijke items voeg je gemakkelijk toe aan iedere woonstijl. Het Deense meubelmerk HAY is hier een perfect voorbeeld van. De meubels hebben een luchtige, Scandinavische uitstraling met tegelijkertijd die originele touch. Producten van HAY Design Studio zijn verkrijgbaar bij de online shop AmbienteDirect. 

Gebruik van design verlichting

Naast designmeubelen kun je ook verlichting met een uniek design toevoegen aan de woonkamer. Hiermee ben je verzekerd van een feel good sfeer. Stap uit je comfortzone en zet een grote design vloerlamp in de hoek van de kamer. Bijvoorbeeld een moderne booglamp die een stukje over de bank of boven de relaxstoel hangt. Een andere mooie optie is om de simpele plafonnière te vervangen voor een opvallende design hanglamp.

FotoWoonkamer inrichten met designmeubelen

Balans in het interieur

Balans is belangrijk in ieder interieur. Maar bij het gebruik van designmeubelen is het essentieel. Het zou namelijk zonde zijn als de prachtige ontwerpen niet goed tot zijn recht komen door een te druk kleurenpalet of een rommelige indeling. Het is dus verstandig om de woonkamer opnieuw onder de loep te nemen na aankoop van een nieuw designstuk. Wellicht is het mooier om de kast te verplaatsen, de bank een kwartslag te draaien of om andere accentkleuren toe te voegen.

Design accessoires voor subtiele touch

Vind je het aanschaffen van designmeubelen nog een beetje spannend? Dan kun je natuurlijk ook beginnen met design accessoires voor een subtiele touch. Dit is een hele toegankelijke manier om verschillende merken te ontdekken, jouw (nieuwe) interieurstijl te bepalen en stap voor stap meer design in de woonkamer te verwerken. Welke meubelstukken of items je ook kiest: design is altijd een mooie investering voor de lange termijn. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen