pinterest
Dit zijn de woontrends van dit najaar

Dit zijn de woontrends van dit najaar

Benieuwd naar de woontrends van dit najaar? Trendwatchers van CBW-erkende woonwinkels hebben twee belangrijke woonstijlen voor ons gesignaleerd: New Cocooning en Meaningful Earth. De trends worden bepaald door maatschappelijke ontwikkelingen zoals de behoefte aan een veilige en vertrouwde woonomgeving. Om te ontdekken welke woontrend het beste bij jou past, hebben de erkende woonwinkels een gratis test ontwikkeld. Lees snel verder en ontdek jouw stijl.

FotoDit zijn de woontrends van dit najaar

Geborgen & gekleurd: kleurrijk cocoonen

Met de woontrend ‘New Cocooning’ creëer je een warme, comfortabele omgeving waarin kleur een belangrijke rol speelt. De verschillende kleuren (o.a. geel, blauw, rood, paars en roze) hebben een vol, warm en ietwat vergrijsd karakter. Meubels en accessoires hebben een nonchalante uitstraling en hebben afgeronde vormen. Ze doen soms denken aan de jaren ’70.

FotoDit zijn de woontrends van dit najaar

Je ziet op dit moodboard dat de gebruikte materialen van deze kleurrijke Cocoon trend heel divers zijn. Ze kunnen een natuurlijke herkomst hebben maar ook van gerecycled plastic zijn. Om de gezellige sfeer van deze trend te versterken, zie je veel textiel. Van gordijnen tot kussens en van vloer- tot wandkleding. De dessins zijn uiteenlopend. Er zijn bloempatronen, ruiten en afbeeldingen van creatief handwerk zoals vlechten, knopen, weven of schilderen.

FotoDit zijn de woontrends van dit najaar

Ruig en rustiek: aards wonen

Binnen de woontrend ‘Meaningful Earth’ is er veel aandacht voor alles wat in de aarde te vinden is. Denk daarbij aan aardlagen, verschillende kleuren zand, mineralen en stenen, maar ook aan historische objecten zoals kruiken of beelden die doen denken aan primitieve kunst of oude beschavingen. Om de ‘oer-uitstraling’ te benadrukken zie je daarom grove, onregelmatige en grillige vormen.  

FotoDit zijn de woontrends van dit najaar

Verschillende structuren en materialen worden contrastrijk met elkaar gecombineerd. De kleurkaart bestaat hoofdzakelijk uit bruin-, geel- en oranjetinten met accenten van grijs en mintgroen. De dessins zijn natuurlijk en bestaan hoofdzakelijk uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen. De streeppatronen doen denken aan aardlagen.

Welke woonstijl past bij jou?

Zoveel mensen, zoveel smaken. Ook qua woonstijl. Voor wie zich optimaal wil oriënteren en laten inspireren heeft CBW-erkend een gratis online test ontwikkeld: www.woontrendtest.nl Aan de hand van 10 stappen breng je in kaart wat jij belangrijk vindt voor het interieur. Je krijgt vervolgens direct te zien welke woontrend het beste aansluit bij jouw wensen.

Inspiratie

Met de nieuwste interieurtrends bieden CBW-erkende winkels volop inspiratie om je woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of werkplek een eigentijds en fris jasje te geven. Bij ruim 3.900 CBW-erkende woonwinkels in Nederland kun je volop inspiratie opdoen en diverse woonstijlen ontdekken. 

Fotocredit: cbw-erkend.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen