pinterest
Het belang van biodiversiteit in de voortuin

Het belang van biodiversiteit in de voortuin

Biodiversiteit in de voortuin is van groot belang omdat het bijdraagt aan het behoud van verschillende soorten planten en dieren, die essentieel zijn voor het ecosysteem en onze leefomgeving. Het zorgt voor natuurlijke bestuiving, voedselvoorziening en vermindert de kans op plagen en ziektes. De voortuin kan niet zonder graszoden, maar de Prunus Angustifolia en Hedera zijn bijvoorbeeld ook twee plantensoorten die je kan planten voor biodiversiteit in de tuin. Lees verder!

Graszoden

Graszoden zijn perfect als je snel een mooi groen gazon wilt. Deze kant-en-klare grasmatjes van Gazonplus komen met wortels en een beetje aarde en geven je meteen een volle grasmat. Veel sneller dan wanneer je graszaad moet wachten op groei. Ze houden ook onkruid weg dankzij hun dichte structuur. Dit maakt je gazon gezonder met minder onderhoud. Je kunt hiermee een beschadigd stuk gazon herstellen of een compleet nieuw gazon aanleggen. En met de eenvoudige leginstructies heb je in no-time een prachtige, groene voortuin. Dit is de basis!

Prunus Angustifolia

Je kunt dus graszoden kopen als basis voor de tuin, maar om echt voor biodiversiteit te zorgen kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Prunus Angustifolia, beter bekend als de smalbladige amandelboom. Dit is een prachtige plant met roze-witte bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant trekt bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan, die bijdragen aan de bestuiving van andere planten in je tuin. De smalbladige amandelboom is ook een bron van voedsel voor verschillende soorten vogels, zoals spechten en mezen, die insecten eten die op de bloemen afkomen. Door de smalbladige amandelboom in je tuin te planten, help je dus niet alleen bij het behoud van de soort zelf, maar draag je ook bij aan de voedselketen van andere planten en dieren.

Hedera Hibernica

Hedera - Hibernica, beter bekend als de Ierse klimop, is een wintergroene klimplant die perfect is voor het bedekken van kale muren en schuttingen in je tuin. Naast het feit dat het een mooie decoratieve plant is, is de Ierse klimop ook een belangrijke bron van voedsel en beschutting voor insecten en vogels. De dichte bladeren bieden een schuilplaats voor vogels en andere kleine dieren, terwijl de bloemen van de plant nectar produceren waar bestuivende insecten zoals bijen en vlinders dol op zijn. Het planten van Hedera in je tuin draagt dus bij aan de biodiversiteit en biedt een leefgebied voor verschillende soorten dieren.

Waarom deze planten?

Door het planten van deze planten in je tuin, draag je bij aan het behoud van de natuur en de biodiversiteit. Bovendien helpen ze bij het bestrijden van klimaatverandering. Planten absorberen koolstofdioxide en produceren zuurstof, waardoor de hoeveelheid broeikasgassen in de lucht worden verminderd. Verder kunnen planten de temperatuur in je tuin verlagen door de schaduw die ze bieden en het vocht dat ze uitstralen.

Andere voordelen

Het belang van het planten van tuinplanten gaat verder dan alleen de impact op de natuur. Tuinplanten bieden ook talloze voordelen voor jou als eigenaar van de tuin. Ze verfraaien je buitenruimte en bieden een rustgevende omgeving om te ontspannen en tot rust te komen. Daarnaast kunnen planten het geluid van het verkeer en andere geluiden dempen en helpen ze bij het verminderen van stress. Heb jij al een aantal planten in je voortuin?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen