pinterest

Meer sprankeling en schittering in je interieur? Zo doe je het

Je huis inrichten heeft niet alleen te maken met kleur en vorm. Want ook de juiste mate van sprankeling en schittering kan je interieur van simpel naar bijzonder brengen. Het is alleen wel noodzakelijk dat je op zoek gaat naar een goede balans, in plaats van het te overdrijven. Hieronder lees je hoe je op een subtiele manier meer sprankeling en schittering kunt toepassen aan jouw interieur. 

Metalen accenten

Metalen elementen zijn een snelle en effectieve manier om luxe en licht aan een ruimte toe te voegen. Of het nu gaat om een stijlvolle gouden wandlamp binnen in je woonkamer, zilverkleurige kussens op de bank of een koperen koffietafel, deze accenten reflecteren licht en voegen een beetje extra glamour toe. Denk ook aan een huis of appartement waarbij de keuken wordt geaccentueerd met strakke chromen details die de ruimte tot leven brengen. 

Verbeteren van de verlichting

Verlichting is cruciaal voor de juiste sfeer. Een opvallende staande lamp of hanglamp doet wonderen voor een ruimte. Combineer dit met reflecterende oppervlakken zoals glanzende tegels of spiegels, en je creëert een levendige sfeer die van je interieur een echt kunstwerk maakt. Neem als voorbeeld de lobby van een boetiek hotel waar een grote kristallen kroonluchter het middelpunt is, en het licht schitterend door de ruimte reflecteert. Haal je inspiratie uit unieke plekken, zoals chique restaurants of hotels, voor het beste resultaat. Denk ook aan dimbare inbouwspotjes voor een romantische sfeer.

Spiegels en reflecterende oppervlakken

Spiegels zijn de perfecte tool om licht en ruimtelijkheid toe te voegen. Ze zorgen voor een optische illusie van extra ruimte en weerkaatsen licht op plaatsen die anders donker zouden blijven. Plaats spiegels tegenover lichtbronnen of naast ramen om het natuurlijke licht optimaal te benutten. In een woonkamer kun je ook een grote, decoratieve spiegel ophangen om het daglicht op te vangen.

Kristal en glas

Voor een subtiele schittering zijn kristal- en glaselementen ideaal. Ze voegen een chique en verfijnde uitstraling toe aan iedere ruimte in huis. Kristallen kroonluchters of glazen vazen gevuld met schitterende bloemen zijn perfecte voorbeelden. In een restaurant zouden meubelstukken met een schitterende afwerking en fluwelen gordijnen met een kristallen knoppen een luxueuze, schitterende eetervaring kunnen creëren.

Kortom, sprankeling en schittering in je interieur integreren is een kwestie van balans. Gebruik deze elementen strategisch voor een optimaal effect zonder het te overdrijven. Denk eraan dat licht, reflectie, en glanzende oppervlakken hand in hand gaan met deze principes. Experimenteer en wees creatief in hoe je deze accenten aan je eigen woonruimte toevoegt, en doe inspiratie op bij luxe hotels en chique restaurants. Het toevoegen van lichtpunten kan ook een wereld van verschil maken. Veel succes!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen