pinterest

Op zoek naar spotjes? Dit zijn de mogelijkheden!

Spotverlichting is super populair en wordt daarom ook steeds meer gebruikt om ruimtes mee te verlichten. Je kunt er de hele kamer mee aanlichten of juist bepaalde plekken extra in de spotlight zetten. Wil je weten welke soorten spotjes er zijn en hoe je die thuis kunt gebruiken? Dat vind je hier.

Let op de lichtbundel en armaturen

Laten we eerst even kijken waar je allemaal op moet letten. Als je spotjes uitkiest, moet je letten op hoe breed het licht schijnt en op de houders waar ze in zitten. De breedte van het licht zegt je hoe ver het licht komt. De houders bepalen hoe je de spotjes ophangt. Inbouwspots vallen mooi weg in je plafond, maar met opbouwspots kun je makkelijker kiezen hoeveel je er wilt en waar je ze neerzet.

Inbouwspots

Een trimless inbouwspot is perfect als je van een strakke look houdt. Ze zien er simpel uit en nemen niet veel plek in, dus ideaal voor een modern huis. Weet wel dat je een verlaagd plafond moet hebben en gaten moet maken om ze te installeren en dat kost extra tijd en geld. Gelukkig kun je inbouwspots in allerlei kleuren en vormen vinden, dus er zit altijd wel iets tussen dat bij jouw smaak past.

Opbouwspots

Opbouwspots zijn makkelijk te monteren en je kunt er meer kanten mee op dan met inbouwspots. Je vindt ze in allerlei maten, kleuren en vormen. Je hebt bijvoorbeeld zwarte en platte opbouwspots. Het voordeel is dat je opbouwspots zowel aan het plafond als aan de muur kunt bevestigen. Een heel veelzijdige keuze dus.

Slimme spots

Als je iets nieuws wilt met je verlichting, kijk dan eens naar slimme spots. Je kunt ze bedienen met je telefoon of een afstandsbediening en je kunt allerlei dingen instellen, zoals de kleur en hoe fel het licht is. Wil je gezellig warm licht of juist kleurrijke lampen voor de sfeer? Ook die lampen zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Deze werken vaak ook nog eens met andere slimme apparaten in huis, zoals je thermostaat of alarmsysteem. Zo kun je alles mooi op elkaar afstemmen.

Soorten lampen voor spotverlichting

Als laatste moet je even bedenken wat voor lampen je in je spots wilt. Vroeger waren halogeenlampen helemaal in, maar nu gaan veel mensen voor LED omdat die zuiniger zijn en langer meegaan. En je kunt LED-lampen in allerlei tinten krijgen, dus je kunt makkelijk de sfeer maken die je wilt in elke kamer. Welke spots hebben jouw voorkeur?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen