pinterest
Energiebesparen met een Smart home oplossing

Energiebesparen met een Smart home oplossing

Minder energie verbruiken is tegenwoordig een hot topic. Een belangrijke stap om efficiënter en bewuster om te kunnen gaan met energie, is het in kaart brengen en beter beheren van je verbruik. Hoe je dat doet? Met een slim smart home systeem zoals Niko Home Control.

Bespaar energie: monitor je verbruik

Inzicht krijgen in je verbruik is erg belangrijk om te kunnen besparen op energie. Met een smart home systeem van Niko kan je op verschillende manieren energie besparen en je verbruik slim beheren. Deze intuïtieve technologie doet wat het belooft. Je hebt complete controle over de functies in je woning, zoals verwarming, ventilatie, verlichting en rolluiken. Je kan je energieverbruik optimaliseren door te monitoren hoeveel elektriciteit je produceert en verbruikt. En wanneer je zelf elektriciteit opwekt door middel van zonnepanelen, kan je je energieverbruik beter afstemmen op je productie. Zo laat je bijvoorbeeld de huishoudapparaten werken wanneer de zon schijnt. Zo verhoog je je zelfconsumptie.

Wist je dat je zo’n 5 à 15% kan besparen door je energieverbruik nauwgezet op te volgen? Meten is weten! Volg je verbruik van elektriciteit, gas en water op via het scherm van je installatie of via de handige Niko Home app op je smartphone.

Slimme meldingen

De slimme meldingen van Niko Home Control laten je toe je elektriciteits- en gasverbruik tot in de puntjes op te volgen. Sluimerverbruik of defecte toestellen spoor je bovendien meteen op. Hierdoor voorkom je onaangename verrassingen op je factuur. Sluimerverbruik kan je daarnaast ook voorkomen door de alles-uit-functie, een vooraf ingestelde routine die al je verwarming, toestellen en verlichting uitschakelt wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen of je woning verlaat. Uiteraard bepaal je zelf over welke toestellen dit gaat. Je koelkast en diepvries wil je natuurlijk altijd ingeschakeld laten. Maar het stopcontact van je afwasmachine mag misschien wél uitgeschakeld worden, net zoals je verwarming wanneer je niet thuis bent.

Voorkom hoge pieken in je energieverbruik

Pieken in je energieverbruik vermijden en energiestromen slim sturen? Ook dat kan je met slimme huisautomatisering. De peak mode laat je toe je verbruik beter te controleren en maakt je woning klaar voor de toekomst. Met het naderende capaciteitstarief, wordt een deel van de distributiekosten berekend op basis van de hoeveelheid elektriciteit die je afneemt van het net. Met Niko Home Control beheer je je toestellen en voorkom je zo hoge pieken en vermijd je extra kosten.

Neusje van de zalm

Wil je alle functies in je woning bedienen van op één centrale plek? Vertrouw dan op de huisautomatisering van Niko, hét neusje van de zalm. Alle functies eenvoudig bedienen, je energieverbruik opvolgen, automatische sturing van verlichting, met één toets alle stopcontacten en lichten aan- en uitzetten, meer comfort, veiliger wonen dankzij toegangscontrole, en noem maar op. Geen grote verbouwing gepland? Geen probleem, je kan Niko Home Control zonder grote ingrepen installeren op de bestaande klassieke bedrading in de muur. Je hoeft nog niet vanaf dag één ‘full option’ te gaan, maar kan je smart home in de toekomst op je eigen tempo uitbreiden, rekening houdend met je budget.

Starterskit energie

Met de Niko Home Control starterskit energie controleer je je gas- en elektriciteitsverbruik maar ook de energieproductie van je zonnepanelen vanop afstand. Dit makkelijk te installeren pakket bevat een draadloze slimme hub, 3 slimme stekkers en een kabel om de draadloze hub te verbinden met je digitale meter.

Meer weten?

Heb je interesse in de slimme oplossingen van Niko? Je kan hier de brochure downloaden met informatie. 

Niko

Smart home systemen voor iedereen

Informatie aanvragen bij Niko

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen