pinterest
Moodboard: Ontdek wat groen kan doen

Moodboard: Ontdek wat groen kan doen

Vind je het spannend om kleur te gebruiken in je interieur? Kiezen voor wit, grijs en beige is natuurlijk een manier, maar het is wel erg veilig. Wil je graag een interieur dat rustig is maar wel warm aanvoelt? Kijk dan eens naar kleuren van de aarde die inspiratie kunnen bieden. Interieurontwerper Johanneke Delsink laat met moodboard Warm Earth zien hoe je ontzettend mooi een combinatie kunt maken van donkergroen en warm oranje.

Groen als allround kleur

Al enkele jaren zien we groen als opkomende kleur in interieurs. Dat is ook niet zo gek, want het is een kleur die we graag zien in de vorm van landschappen en bos. Deze kleur koppel je daarom onbewust aan de natuur en ontspanning. Dat fijne gevoel past ook bij een warm thuis. Geen wonder dus: dat groen een populaire kleur is voor als je keuzes gaat maken voor de stijl en sfeer van je woning.

Vergrijsd groen in een zachte tint is een veel gekozen kleur, maar wist je dat er ook heel mooie donkergroene kleuren zijn? De kleur groen is ook bij uitstek geschikt om te combineren in verschillende tonen en tinten. Door ook nog af te wisselen met texturen kun je de kleur groen heel goed toepassen voor een gezellig huis. Zelfs op bijvoorbeeld de muur:

FotoMoodboard: Ontdek wat groen kan doen

Foto: Dutchbone

Warme tonen met oranje

Een kleur die we voor ons huis toch wel spannend vinden is oranje. Maar wist je dat deze kleur enorm in opkomst is? Natuurlijk niet het oranje van een mandarijn of markeerstift maar het warme oranje dat we ook weer kennen uit de natuur. Denk aan de oranje rotsen in Sedona en een mooie zonsondergang. Misschien denk je er dan eerder aan om deze kleur toe te passen in styling en accessoires maar waarom niet gewoon op de wand? Doordat de kleur niet egaal is maar in een stoer roest patroon maakt het de wand niet alleen warm maar ook spannend om naar te kijken. Dit kun je goed realiseren door bijvoorbeeld gebruik te maken van behang. Of gebruik een betonlook verf in terracotta kleur, dan krijg je een vlekkerig patroon met verschillende tinten. Zo breng je de natuurlijke sfeer van deze kleur mooi in je huis zonder dat het heel hard aanvoelt.

Toon lef: maak een combinatie van groen met oranje

In het moodboard kun je zien dat juist donker groen en oranje ontzettend goed combineren. Het warme, aardse gevoel geeft een hele fijne sfeer die fantastisch is voor je interieur. Vanwege het contrast tussen deze kleuren krijg je een veel spannender geheel dan wanneer je de kleuren apart gebruikt.

Bezoek www.thuisjedroomhuis.nl voor meer tips en inspiratie van interieurontwerper Johanneke Delsink. Kijk ook eens naar Thuisjedroomhuis op instagram

Profiel BNS crisp 

FotoMoodboard: Ontdek wat groen kan doen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen