pinterest
Strakke tuin met poolhouse en zwembad

Strakke tuin met poolhouse en zwembad

Gert-Jan Schouwenaar, eigenaar en landschaps- en tuinarchitect van Sparq Tuinen, creëert tuinen met een sprankeling en een eigenzinnig karakter. Zijn moderne en strakke ontwerpen bevatten vaak waterpartijen en weelderige beplanting die contrasteert met de strakke lijnen. Gert-Jan: “Wanneer je bij mij, aan tafel komt, geef ik je eerst de gelegenheid om je verhaal te vertellen. We bespreken de samenstelling van het gezin, of je een huisdier hebt en wat je wensen zijn.” Zo verzamelt hij alle belangrijke informatie en wensen en zet dit om in een exclusief ontwerp. Voor dit project wensten de tuineigenaren een relatief onderhoudsvrije tuin met een moderne en rustige uitstraling, inclusief zwembad en poolhouse.

Totale make-over

De gedateerde tuin, met schuurtje en aanwezige speelfuncties die niet meer gebruikt werden door de thuiswonende tieners, was toe aan een totale make-over. “De hele voor- en achtertuin is compleet op de schop gegaan,” vertelt Gert-Jan. De inrichting van de nieuwe tuin is functioneel en ruimtelijk, met duidelijke zichtlijnen vanaf de terrassen en vanuit de woning. De wollige stoffering, bestaande uit diverse groene en bloeiende planten, grassen en diverse meerstammige bomen, is strak gegroepeerd en gekaderd door het gazon en de diverse terrassen. Deze duidelijke structuur zorgt voor een oase van groen en rust.

FotoStrakke tuin met poolhouse en zwembad

Het zwembad is de verbindende schakel

Het kloppende hart in de tuin is het gewenste zwembad, dat als een verbindende schakel fungeert tussen het overdekte terras bij het woonhuis en het nieuwe poolhouse. Het strak ontworpen gebouw met antracietgrijze muren en red cedar gevelbekleding heeft meerdere functies. Het afgesloten gedeelte biedt ruimte voor de zwembadtechniek, extra opslag en een toiletruimte. De buitenkamer met een glazen wand en verwarming is een favoriete plek waar het gezin ieder seizoen van kan genieten. En het overdekte terras, dat via een open muur prachtig zicht heeft op de rest van de tuin, staat garant voor fijne zomeravonden.

FotoStrakke tuin met poolhouse en zwembad

Harmonieuze buitenruimte

Door het terras grenzend aan de woning te vergroten, is er meer contact met het groen ontstaan en ruimte voor een grote tuintafel. De terrassen en het bordes bij de entree zijn voorzien van grote keramische tegels in een antracietgrijze kleur, die op maat gemaakt ook verwerkt zijn rondom het zwembad en in de traptreden. Het grijsgekleurde split is een stijlvolle toevoeging en zorgt voor een goede waterhuishouding. “Deze tuin heeft een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek, en creëert een harmonieuze buitenruimte waar het hele gezin geniet van ultiem comfort en plezier. Voor ons een groot compliment, wanneer de klant aangeeft dit dagelijks te doen,” vertelt Gert-Jan met trots.

Wil je de hele reportage van Gert-Jan Schouwenaar en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Gert-Jan Schouwenaar | www.sparqtuinen.nl

Fotograaf: Hans Gorter

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen