pinterest
Moodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

Moodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

Het voorjaar is het favoriete seizoen van interieurontwerper Lotte Nijkamp. Wanneer het zonnetje zich vaker laat zien en de temperaturen gaan stijgen, komen de vrolijke en frisse kleuren van de natuur weer tevoorschijn. Het is dan ook niet zo gek dat zij de lente graag naar binnen haalt. Het liefst het hele jaar door. Wil jij jouw woning ook het hele jaar een fris en vrolijk gevoel geven? Dat kan met de tips en het moodboard van deze interieurontwerper!

FotoMoodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

     Beelden: vtwonen. Faithfull the Brand, Onbekend, Emma Moldt, Lust Home, onbekend, Montana furniture

Lila

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, maar ook dit voorjaar is lila weer een kleur die je veel in de winkels ziet. Vaak aangevuld met frisse groen- en geeltinten. Een prachtige combo, die het niet alleen in de mode, maar zeker ook in je huis erg goed doet. Lila is een ontzettend veelzijdige kleur. Het is een frisse kleur die goed past in een palet met andere frisse zachte kleuren zoals je ziet op het moodboard. Maar het is ook een fantastische tegenhanger in een warm en aards palet of het maakt een meer neutraal interieur net een tikkeltje vrolijker. Kortom je kunt er alle kanten mee op.

FotoMoodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

     Eigen beeld: materialenbord 'colourful harmony' voor DB Keukens

Combineren met geel en groen

Voor het ultieme voorjaarspalet (wat het natuurlijk het hele jaar goed doet in je interieur) combineer je lila met zachte groen- en geeltinten. Dit geeft een mooi contrast en zorgt ervoor dat je pastel-interieur allesbehalve saai en lief wordt. Paars en geel zijn elkaars tegenpolen, die in de harde tinten behoorlijk heftig kunnen zijn. Doordat je nu met pastellen werkt, geeft het precies de spanning die je zoekt in een harmonisch kleurenpalet.

FotoMoodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

     Eigen beeld: kleuren flexa palet Sweet Embrace - stoel Studio Henk

Het lijkt misschien spannend, maar je kunt dit kleurenpalet prima gebruiken om bijvoorbeeld je woonkamer, keuken, werkkamer of misschien zelfs de slaapkamer van een nieuw kleurtje te voorzien. Door de tinten zacht te houden en eventueel te combineren met een passende neutrale tint wordt je huis kleurrijk en sfeervol. Durf jij het aan?

FotoMoodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

     Eigen beeld: beursstand tijdens Maison & Objet januari 2024

Tip van de interieurontwerper: Kies je voor kleur op de wand, ga dan niet voor een klein vlak, maar durf juist ene groot gebaar te maken. Dit geeft vaak veel meer rust. Zeker als je bijvoorbeeld ook de gordijnen in dezelfde kleur laat aansluiten. 

          Lees ookMoodboard voor een kleurrijk en sfeervol interieur

Maak het af met een accent

Lila in combinatie met geel- en groentinten levert dus een harmonisch palet op. Dat is fijn voor de basis van je interieur. Maar wil jij net iets meer uit de band springen? Zoals je in het bovenstaande materialenbord hebt kunnen zien, kun je eenvoudig een tikje 'hard' oranje toevoegen voor een beetje extra joie de vivre.

Vind jij deze kleuren geweldig, maar net iets te gewaard voor je hele woning? Je kunt natuurlijk kiezen voor een fijne neutrale basis en de kleur toevoegen door middel van woonaccessoires. Zoals de prachtig kleurrijk gedekte tafel van littala zoals je die hieronder ziet.

FotoMoodboard: met deze kleuren haal je de zon in huis

     Eigen beeld: Iittala showroom in Antwerpen

Over de interieurontwerper

Lotte Nijkamp heeft een flinke dosis ervaring in het creëren van beleving en het ontwerpen van functionele en verrassende interieurs. Sinds 2015 heeft zij haar eigen onderneming waarmee ze particulieren en organisaties helpt met de (her)inrichting van hun huis, kantoor of horecagelegenheid. Lotte onderscheidt zich door haar conceptmatige aanpak waarbij het interieur naadloos aansluit op woonstijl en wensen van de bewoner en/of gebruiker. Daarbij gaat zij altijd op zoek naar het bijzondere. En deze unieke waarde vertaalt zij naar een origineel een aansprekend interieurontwerp, waarbij een goede balans tussen functionaliteit en spontaniteit centraal staat. Meer informatie vind je op de website van woanderlust en op instagram: @woanderlust_lotte

Dit blog is geschreven door een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerper of -stylist. BNS Crisp is hét netwerk voor de interieurprofessional. Ons doel is om de aangesloten professionals - en daarmee het vakgebied - blijvend te ontwikkelen. Voor jou als consument is BNS Crisp een kwaliteitslabel: een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerp of -stylist is een betrouwbare professional die voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden 

Profiel BNS Crisp: woanderlust

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen